Skip to main content

Aan de wandel met taal!

Willen jij en je taalmaatje eens op een andere én gezonde manier oefenen met de Nederlandse taal? Doe dan samen de taalwandeling van Humanitas Almere. Jullie wandelen ongeveer 2,5 kilometer door het centrum van Almere. Onderweg beantwoorden jullie twaalf vragen die te maken hebben met taal.

Lees meer …Aan de wandel met taal!

Taalent

Een Taalent-vrijwilliger bezoekt je wekelijks thuis of in een andere vertrouwde omgeving. Samen oefenen jullie met lezen, schrijven en/of spreken. Het maakt niet uit of je in Nederland bent geboren of in het buitenland. Om je te kunnen helpen, is het wel belangrijk dat je een eenvoudig gesprek in het Nederlands kunt voeren. 

Direct contact? Bel Marjon via 06 - 35 11 87 15 of Levien via 06-17619624. Of mail naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie?

Je kunt meedoen als:

  • Je een eenvoudig gesprek in het Nederlands kunt voeren en een eenvoudige tekst kunt lezen;
  • Je (bijna) klaar bent met de verplichte inburgering of niet hoeft in te burgeren. 
  • Je ouder dan 18 jaar bent
Hoe werkt het?

Na een kennismaking brengen we je in contact met een goed getrainde vrijwilliger van Humanitas Taalent. Samen gaan jullie aan de slag met jouw hulpvraag op het gebied van lezen, schrijven of spreken. Dat kan bij jou thuis of op een andere locatie zoals de bibliotheek. De ondersteuning duurt maximaal een jaar. 

Contact

Voor meer informatie of aanmelden, bel Projectcoördinatoren Marjon: 06 - 35 11 87 15 of Levien: 06 - 17 61 96 24. Of mail naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een vrijwilliger en deelnemer vertellen over hun ervaringen met Taalent.

Lees meer …Taalent