Ondersteuning van nieuwe Almeerders

Ben je nieuw in Almere, heb je kinderen en zou je wel een ervaren Almeerse ouder als maatje willen hebben? Ben of ken je een Almeers kind of een Almeerse jongere met een vlucht- en/of oorlogsverleden? Dan is het goed om te weten dat Home-Start en Nieuwe Helden er zijn.

Ook bieden wij taalondersteuning aan voor volwassenen die (bijna) klaar zijn met de verplichte inburgering of niet hoeven in te burgeren. Kijk voor meer informatie op https://www.humanitasalmere.nl/taal 

Home-Start

Home-Start

Als je nieuw bent in Almere heb je vaak geen familie in de buurt en nog geen netwerk. Als je kinderen hebt, kan het dan fijn zijn om een tijdje een ervaren Almeerse opvoeder als maatje te hebben. Iemand die met je meedenkt over opvoeden, die de weg weet in Almere en je helpt bij het opbouwen van een netwerk met andere ouders.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met één van de projectcoördinatoren, zij helpen je graag verder! Suzanne: 06 - 35 12 26 78, Jelly: 06 - 35 12 24 66 of Zohra: 06 - 15 60 16 46 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Als net alleenstaande moeder in een nieuwe stad gaan wonen. Ik dacht dat doe ik even. Maar wat is het lastig en zwaar als je de weg niet weet en nog niemand kent. Niemand om het even over de kinderen te hebben en gewoon over hoe alles gaat thuis. Ik heb me zo geïsoleerd gevoeld. Mijn vrijwilliger van Home-Start kwam als een cadeau, ze heeft me door die eerste periode heen gesleept." Marije (20), deelnemer Home-Start

Lees meer


Nieuwe Helden

Nieuwe Helden

Voor scholen met jongeren (12-18 jaar) die een vluchtverleden hebben bieden wij een intern programma van 10 weken aan.

Jongeren delen op een creatieve manier hun ervaringen en kijken naar de toekomst. Het programma wordt begeleid door deskundige coaches en is kosteloos.                      

Voor meer informatie neem contact op met Maud Heerland, Projectcoördinator Gezin en Verlies, tel. 06-28 11 59 51 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere