Ondersteuning bij eenzaamheid

Voor 4 jaar en ouder

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld door ziekte of scheiding. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je om een sociaal netwerk op te bouwen of onderneemt als maatje leuke dingen met je kind. 


Vriendschap in Twaalf Brieven

Vriendschap in Twaalf Brieven

Tijdens Vriendschap in Twaalf Brieven word je gekoppeld aan een penmaatje. Jullie schrijven elkaar wekelijks. Zo leer je de ander én jezelf net een beetje beter kennen. Jullie penvriendschap begint met een penvriend-pakket met daarin: 24 vellen briefpapier, 12 enveloppen en 12 postzegels. Gedurende drie maanden ontvangen jij en je penmaatje iedere week een schrijfopdracht waarmee jullie de vriendschap verdiepen.

Lees meer


Gratis online training "Meer contact"

Gratis online training "Meer contact"

Zou je meer contact met anderen willen en je prettiger voelen in (nieuwe) sociale situaties? Doe dan gratis mee met onze online training ‘Meer contact’! In deze training leer je wat je zélf kunt doen aan gevoelens van eenzaamheid.

Lees meer


Goed Ontmoet 75+

Je verbonden voelen is voor iedereen belangrijk. Juiste in deze tijd is dit niet altijd makkelijk. Bent u boven de 75 jaar en voelt u zich eenzaam? Dan is dit misschien iets voor u. Goed Ontmoet 75+ biedt ondersteuning aan 75-plussers die last hebben van eenzaamheid en daar verandering in willen brengen.  

Lees meer


Match

Match

Kinderen en jongvolwassenen voelen zich steeds vaker eenzaam. Een maatje van Match helpt. Door samen te praten, activiteiten te ondernemen, te werken aan meer zelfvertrouwen en aan de slag te gaan met het bouwen aan een sociaal netwerk. 

Wil je jezelf aanmelden of je kind? Neem dan vooral contact op! Dat kan per mail, telefoon of via de app: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 53 32 62 38. 

Lees meer


Goed Ontmoet

Goed Ontmoet

Voor 18 jaar en ouder

Voel je je regelmatig alleen en zou je het fijn vinden als iemand je regelmatig komt bezoeken? Bij Goed Ontmoet gaan we op zoek naar een vrijwilliger voor je. Iemand waarmee het klikt, van beide kanten. Een vrijwilliger ondersteunt je bijvoorbeeld bij het uitbreiden van je sociale netwerk of het vinden van een activiteit buitenshuis. De ondersteuning is kosteloos.

Neem direct contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. via 06 - 20 15 87 82 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

Ondersteuning bij het maken van een levensboek

Een levensboek vertelt je persoonlijke levensgeschiedenis. Door te vertellen over je eigen leven kun je het verleden vaak beter een plek geven. Het kan inzicht geven. Voor jezelf, maar ook voor familie, vrienden en kennissen. 

Je eigen levensverhaal

Je eigen levensverhaal

Lijkt het je fijn om je levensverhaal op papier te zetten? Samen met een vrijwilliger doorloop en orden je de verhalen van je verleden. Je kunt er vervolgens voor kiezen om er een boek van te maken. Maar een magazine of fotocollage is ook mogelijk. Direct contact over Levensboek? Mail Marjan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel: 06 - 30 19 89 39.

Lees meer

 

Ondersteuning bij scheiding

Voor 4- tot 24-jarigen en hun ouders

Door een scheiding verandert er veel. Voor kinderen en voor ouders. Humanitas Almere ondersteunt kinderen, jongeren en hun ouders bij het omgaan met veranderingen en emoties die bij een scheiding horen door middel van onderstaande groepsprogramma's. Is de stap naar een groep te groot? Dan is individuele begeleiding ook mogelijk.   

Kameleon programma

Kameleon programma

Voor jongeren van 12 - 18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn is er het Kameleonprogramma. Een scheiding heeft veel invloed op het leven van een jongere. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding lang(er) is geleden. Het Kameleonprogramma biedt jongeren de mogelijkheid om in groepsverband hun ervaringen, gevoelens en gedachten een plaats te geven.

Direct contact over het Kameleonprogramma? Bel Simone op 06 - 13 10 16 20 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer


Dappere Dino-programma

Dappere Dino-programma

Een groepsprogramma voor kinderen in groep 3 & 4 (6-8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn, want een scheiding heeft veel invloed op het leven van een kind. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding al lang(er) is geleden.

Direct contact over het Dappere Dino-programma? Bel of mail Simone op 06 - 13 10 16 20 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer


De ScheidingsATLAS - Ontwikkeld door TNO

De ScheidingsATLAS - Ontwikkeld door TNO

Als je gaat scheiden, verbreek je de relatie als partners, maar je blijft wel sámen ouders van jullie kind(eren). Deze verandering brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze als vader of moeder helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? Hoe communiceer je hierover met de andere ouder?

Lees meer


Stoere Schildpadden-programma

Stoere Schildpadden-programma

Stoere Schildpadden is een groepsprogramma voor kinderen van 4-6 jaar van gescheiden ouders, want een scheiding heeft veel invloed op het leven van een kind. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding al lang(er) is geleden. Het biedt de kinderen in groepsverband de mogelijkheid om spelenderwijs hun ervaringen, gevoelens en gedachten te benoemen en herkennen.

Direct contact over Stoere Schildpadden? Bel of mail Simone op 06 - 13 10 16 20 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer


KOESA

KOESA

KOESA is een groepsprogramma voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met gescheiden ouders. Het biedt kinderen de mogelijkheid om hun ervaringen, gevoelens en gedachten een plaats te geven. In zes bijeenkomsten doorlopen ze, samen met leeftijdgenoten, hun eigen proces. Ze leren omgaan met probleemsituaties en ontwikkelen meer zelfvertrouwen.

Direct contact over KOESA? Bel Saskia op 06 - 35 11 14 80 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer


Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Wanneer de stap naar een groep voor een kind of jongere nog te groot is, dan is individuele begeleiding ook mogelijk. Na vier gesprekken kijkt de coach samen met het kind of de jongere of hij of zij klaar is om met de groep mee te doen. Is dat niet het geval dan kan het traject voortgezet en afgerond worden met nog twee gesprekken. Ook jongvolwassenen tussen 19 en 24 jaar kunnen wij in overleg ondersteuning op maat aanbieden.

Lees meer

Ondersteuning bij rouw en verlies

Vanaf 8 jaar 

Als een gezinslid of andere dierbare ziek wordt of overlijdt, staat je leven even stil. Het wordt nooit meer zoals het daarvoor was. Humanitas Almere ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij het omgaan met veranderingen en emoties die daarbij horen.

Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning en een luisterend oor voor elke volwassen Almeerder die iemand heeft verloren. Het maakt niet uit of het verlies kort of langer geleden is.

Direct contact over Steun bij Rouw? Bel Noortje op 06 20 15 87 82.

Lees meer


Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Wanneer de stap naar een groep voor een kind of jongere nog te groot is, dan is individuele begeleiding ook mogelijk. Na vier gesprekken kijkt de coach samen met het kind of de jongere of hij of zij klaar is om met de groep mee te doen.

Lees meer


Overhoop

Overhoop

Contact met andere kinderen (8-12 jaar) die te maken hebben met een ziek gezinslid. 

Als kinderen en jongeren te maken krijgen met een chronisch of ernstig ziek gezinslid verandert er veel in hun leven. Het haalt hun leven overhoop.

Lees meer


Sterprogramma

Sterprogramma

Het Sterprogramma is een groepsactiviteit van Humanitas Almere voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers die met het overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben. 

Lees meer


Lotgenotengroep volwassenen

Lotgenotengroep volwassenen

Wil je liever in een groep praten met lotgenoten? Vier keer per jaar organiseert Steun bij Rouw een lotgenotengroep voor volwassenen. Zo is er een groep voor mensen die hun partner verloren hebben (start op 28 maart), voor mensen waarvan een kind is overleden en een groep voor jongvolwassenen die een ouder verloren hebben (start op 19 september).

Lees meer

In onderstaand filmpje vertellen jongeren hoe zij de programma's rondom rouw en scheiding hebben ervaren. 

 

 

Ondersteuning bij de Nederlandse taal

Wanneer je moeite hebt met de Nederlandse taal, kan dat je belemmeren in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren, telefoneren, voorlezen aan je (klein)kinderen of solliciteren. Wie de taal oefent met een maatje, ontdekt vaak een nieuwe wereld. De ondersteuning is kosteloos.


 

Taalent

Taalent

Een Taalent-vrijwilliger bezoekt je wekelijks thuis of in een andere vertrouwde omgeving. Samen oefenen jullie met lezen, schrijven en/of spreken. Het maakt niet uit of je in Nederland bent geboren of in het buitenland. Om je te kunnen helpen, is het wel belangrijk dat je een eenvoudig gesprek in het Nederlands kunt voeren. 

Direct contact? Bel Marjon via 06 - 35 11 87 15 of Levien via 06-17619624. Of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer


Aan de wandel met taal!

Aan de wandel met taal!

Willen jij en je taalmaatje eens op een andere én gezonde manier oefenen met de Nederlandse taal? Doe dan samen de taalwandeling van Humanitas Almere. Jullie wandelen ongeveer 2,5 kilometer door het centrum van Almere. Onderweg beantwoorden jullie twaalf vragen die te maken hebben met taal.

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere