Goed Ontmoet

Voor 18 jaar en ouder

Voel je je regelmatig alleen en zou je het fijn vinden als iemand je regelmatig komt bezoeken? Bij Goed Ontmoet gaan we op zoek naar een vrijwilliger voor je. Iemand waarmee het klikt, van beide kanten. Een vrijwilliger ondersteunt je bijvoorbeeld bij het uitbreiden van je sociale netwerk of het vinden van een activiteit buitenshuis. De ondersteuning is kosteloos.

Neem direct contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. via 06 - 20 15 87 82 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie?

Of je nu veel of weinig sociale contacten hebt; iedereen kent weleens het gevoel er alleen voor te staan. Soms lost zich dat vanzelf op, in andere gevallen gaat het niet weg. Dan kan een vrijwilliger van Goed Ontmoet tijdelijk ondersteuning bieden. 

Hoe werkt het?

Als je je alleen voelt en daar verandering in wilt brengen, kun je een beroep doen op Humanitas Goed Ontmoet. Na een kennismakingsgesprek word je voorgesteld aan een goed getrainde vrijwilliger. Als het klikt maken jullie samen afspraken. Meestal komt de vrijwilliger wekelijks bij je op bezoek, gedurende maximaal een jaar. Het doel is dat je je na dat jaar sterk genoeg voelt om zelf verder te gaan. 

Van mens tot mens

De activiteiten die je samen met de vrijwilliger onderneemt, kunnen heel divers zijn. Van koffiedrinken tot het vinden van een hobby of activiteit die bij je past. Van uitbreiding van je sociale netwerk tot de stad (beter) leren kennen. Van het vinden van mensen met dezelfde interesses tot gewoon een gezellig praatje. De vrijwilliger biedt een luisterend oor en gezelschap. 

Contact

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Neem contact op met Noortje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/app via 06 - 20 15 87 82. 

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere