Skip to main content

Ondersteuning bij de Nederlandse taal

Een praatje maken met de buren? De kans op werk vergroten? Een belastingformulier zelf invullen? Voor wie de taal niet goed leest, schrijft of spreekt, is het lastig om deel te nemen aan de samenleving. De kans is groot dat hij of zij zich terugtrekt, uit angst om fouten te maken of uit schaamte.

Een Taalent-vrijwilliger bezoekt je cliënt wekelijks thuis of in een andere vertrouwde omgeving. Samen oefenen ze met lezen, schrijven en/of spreken. Het maakt niet uit of de deelnemer in Nederland is geboren of in het buitenland. Om te kunnen helpen, is het wel belangrijk dat de deelnemer al een eenvoudig gesprek in het Nederlands kan voeren. 


Taalent

Zoek je ondersteuning bij de Nederlandse taal voor iemand van 18 jaar of ouder? Taalent biedt hulp aan volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Een Taalent-vrijwilliger helpt met lezen, schrijven en/of spreken.  Direct contact? Bel Marjon: 06 - 35 11 87 15 of Levien: 06 - 17 61 96 24. Of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wanneer iemand moeite heeft met de Nederlandse taa...