Match

Match biedt jou een maatje die kijkt wat jij nodig hebt; hij of zij legt jou niets op. Samen ga je leuke dingen doen en bouw je een contact op en ook weer op een positieve manier af. Je kunt bijvoorbeeld samen sporten, een hobby uitzoeken of gewoon gezellig kletsen. Maar ook als je tips nodig hebt voor een sollicitatiebrief of een opleiding staat er een maatje voor jou klaar. Match is er voor iedereen tussen de 4 en 24 jaar.

Direct contact met Match? Bel of app Suzanne: 06 - 22 32 33 57.

Voor wie?

Door te weinig aandacht of verkeerde contacten kan een kind of jongere in een neerwaartse spiraal komen. Een maatje van Humanitas Match geeft extra, positieve aandacht. Daardoor ontstaat meer zelfvertrouwen en worden eventuele gevoelens van eenzaamheid doorbroken. Samen ondernemen het maatje en het kind of de jongere leuke dingen. Dat kan zijn bij het maatje thuis, maar bij voorkeur buiten de deur. Mogelijke activiteiten zijn: samen koken, huiswerk maken, kletsen, winkelen, sporten of naar de bioscoop gaan. Uitgangspunt is dat het kind of de jongere even weg is uit zijn (thuis)situatie.

Ook biedt Match ondersteuning aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 24 jaar die zelf of binnen hun gezin te maken hebben met een lichamelijke of geestelijke beperking. Een vrijwilliger biedt een kind of jongere een luisterend oor, neemt de tijd voor hem of haar en biedt steun waar nodig. Samen ondernemen zij leuke activiteiten.

Van mens tot mens

De vrijwilligers van Match zijn mensen op wie je kunt bouwen. Ze zijn goed getraind, bieden een luisterend oor en een vriendschappelijke arm om de schouder. Ze hebben aandacht voor dingen waar kinderen of jongeren tegenaan lopen en geven hulp en tips waar nodig. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die ondersteund zijn door Match zich positief ontwikkelen op het gebied van zelfvertrouwen, cognitieve en sociale vaardigheden. Bovendien weten jongeren beter een beroep te doen op familie, vrienden, klasgenoten en leerkrachten bij tegenspoed. (bron: onderzoek Rijksuniversiteit Groningen).

Hoe werkt het?

Tijdens een kennismakingsgesprek wordt de behoefte van het kind of de jongere in beeld gebracht. Is hij of zij gebaat bij een wekelijks bezoek bij de vrijwilliger thuis? Of past het beter om met een Match-maatje op pad te gaan? Als het klikt, ontmoeten het kind of de jongere en het maatje elkaar wekelijks. De ondersteuning duurt maximaal een jaar.

Match tijdens Corona

Mogelijkheid voor een online maatje: Kinderen en jongeren die in deze (covid-19) periode geen behoefte hebben aan een fysiek maatje, maar liever een online maatje zouden willen, zijn van harte welkom bij Match. Met het online maatje kan je regelmatig even praten of bijvoorbeeld een spelletje doen. Getrainde vrijwilligers/stagiaires maken op een leuke manier online kennis en onderhouden daarna contact. Uiteraard wordt er toestemming en medewerking van ouder(s)/verzorger(s) gevraagd. Zodra het wenselijk is om fysiek af te spreken zal er gekeken worden om het contact over te zetten naar een regulier maatjestraject.

Contact

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Suzanne op 06-223 233 57 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere