Make a Difference Today! Maatschappelijke Diensttijd

Iedereen tussen de 16 en 27 jaar kan nu vrijwilliger worden bij Humanitas! Bijvoorbeeld als je nog wat stage uurtjes moet invullen, studiepunten mist of gewoon wat terug wilt doen voor de maatschappij!

MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Maar wij noemen het liever Make a Difference Today! Veel leuker toch? Maar wat is er dan zo leuk aan?

Waarom zou je vrijwilliger worden?

Er zijn veel redenen om je op te geven voor MDT. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat jij zo je steentje bijdraagt aan een betere samenleving. Je kunt namelijk écht iets voor een ander betekenen. En je gaat merken hoe ongelooflijk fijn dat is. Hoeveel tijd je erin steekt bepaal je uiteraard helemaal zelf.

Als jong vrijwilliger breng jij bovendien veel waardevolle kennis mee naar Humanitas. Wij leren maar al te graag van je. Ook fijn is dat je als vrijwilliger meteen kosteloos lid bent van onze vereniging. En daar zitten heel veel leuke voordelen aan vast. Dus als Humanitas de volgende keer iets leuks organiseert dan ben jij van de partij. En jouw tijd bij MDT staat ook nog eens erg goed op je CV.

Wat kan je bij ons allemaal doen?

• Jongerenbestuur
Als lid van het jongerenbestuur denk je met ons mee over hoe we een divers publiek kunnen bereiken. Eén keer in de drie weken vergader je met het jongerenbestuur en de MDT-coördinator. Samen onderzoeken jullie wat er nodig is om Humanitas Almere aantrekkelijk te maken voor jongeren.
• Vriendschap in Twaalf Brieven
Schrijf wekelijks een brief aan je toekomstige penmaatje. Zo leer je de ander én jezelf net een beetje beter kennen. Jullie penvriendschap begint met een penvriend-pakket met daarin: 24 vellen briefpapier, 12 enveloppen en 12 postzegels. Gedurende drie maanden ontvangen jij en je penmaatje iedere week een schrijfopdracht waarmee jullie de vriendschap vertragen en verdiepen.
• Vriendschap in Twaalf Wandelingen
Met je wandelmaatje maak je wekelijks een wandeling: twaalf wandelingen in totaal. Natuurlijk sturen we jullie niet onvoorbereid op pad. Voor jullie van start gaan ontvangen jullie een rugzak met wandelroutes, uitdagende gespreksthema’s en -vragen en grappige opdrachten voor onderweg.
• Zomermaatje
Lijkt het je leuk om in de zomermaanden juli en augustus een kind, een jongere of een gezin ontspanning en plezier te bezorgen? Word dan Zomermaatje. Zomermaatje is een kortdurend maatjescontact voor een kind, jongere, ouders of gezinnen. Deze vorm van maatjescontact kan voor hen een fijne steun zijn, juist in deze tijd.

Wat krijg je ervoor terug?

Behalve dat je hele bijzondere mensen gaat ontmoeten en écht bijdraagt aan een betere samenleving is het ook mogelijk om stage-uren te schrijven. En uiteraard geven wij je passende training en goede begeleiding. Aan het einde van een geslaagd MDT-project schrijven we een mooie aanbeveling voor je.

De voordelen nog even op een rij:

  •  De kans om deel te nemen aan 3 MDT-workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling. 
  •  Een vrijwilligersvergoeding van €2,75 per (t/m 22 jaar) of €5 per uur (vanaf 22 jaar)
  •  Een persoonlijk coachingsgesprek
  •  MDT staat goed op je CV
  •  Een certificaat wanneer je MDT is afgerond
Meld je aan!

Kom je een MDT-project bij ons doen? Geweldig! Of wil je eerst wat meer informatie? Ook goed. Stuur in beide gevallen een whatsapp naar 06-512 67 221, een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan via het aanmeldformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!
Make a Difference Today!

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere