Jongeren

Soms gebeuren er dingen die je niet eerder hebt meegemaakt. Er ontstaat bijvoorbeeld een schuld, iemand die je dierbaar is komt te overlijden of je zit met gevoelens die je met niemand kan delen. Het is dan fijn als iemand je op weg helpt of er gewoon voor je is om mee te praten. Daarom hebben we fijne vrijwilligers - een leeftijdsgenoot of juist iemand die wat ouder is, om samen te onderzoeken wat jij nodig hebt en er samen mee aan de slag te gaan. 

Wil je je (ook) als vrijwilliger inzetten? Jouw hulp is van harte welkom! Kijk voor meer info bij het kopje Make a Difference Today! - Maatschappelijke Diensttijd, speciaal voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. 

Make a Difference Today! Maatschappelijke Diensttijd

Make a Difference Today! Maatschappelijke Diensttijd

Iedereen tussen de 16 en 27 jaar kan nu vrijwilliger worden bij Humanitas! Bijvoorbeeld als je nog wat stage uurtjes moet invullen, studiepunten mist of gewoon wat terug wilt doen voor de maatschappij!

Lees verder

Match

Match

Match biedt jou een maatje die kijkt wat jij nodig hebt; hij of zij legt jou niets op. Samen ga je leuke dingen doen en bouw je een contact op en ook weer op een positieve manier af. Je kunt bijvoorbeeld samen sporten, een hobby uitzoeken of gewoon gezellig kletsen. Maar ook als je tips nodig hebt voor een sollicitatiebrief of een opleiding staat er een maatje voor jou klaar. Match is er voor iedereen tussen de 4 en 24 jaar.

Direct contact met Match? Bel of app Suzanne: 06 - 22 32 33 57.

Lees verder

Get a Grip

Get a Grip

Get a Grip biedt jou ondersteuning in al jouw vragen over geld en schulden. Samen zorg je ervoor dat er overzicht ontstaat in de inkomsten en uitgaven en ga je aan de slag met (eventuele) schulden. Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Woon je in Almere én loop je vast in je geldzaken? Dan kan je kosteloos met een vrijwillig coach van Humanitas aan de slag!

Neem direct contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: 06 - 22 25 83 35.

Lees verder

Ster jongerenprogramma

Ster jongerenprogramma

(Groeps)begeleiding bij het overlijden van een gezinslid of andere dierbare

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en is jouw vader, moeder, broer zus of een andere dierbare overleden? Dat heeft enorm veel impact op je leven. Vaak lijkt het alsof niets meer is zoals het was. Je voelt dingen die je nog nooit hebt gevoelt, je denkt dingen die je nog nooit hebt gedacht, je doet dingen die je nog nooit hebt gedaan. Dat kan heel zwaar zijn en je kunt je behoorlijk verloren en alleen voelen. Of het nu kort of lang geleden is, je draagt het altijd met je mee. Het kan heel fijn zijn om die last te kunnen delen.

Lees verder

Kameleon programma

Kameleon programma

(Groeps)begeleiding bij scheiding

Als je ouders gaan scheiden dan zet dat je leven op zijn kop. Er verandert meestal veel in praktische zin, je ouders veranderen en zelf verander je ook. Ook als je ouders al langer uit elkaar zijn, kun je daar behoorlijk veel last van hebben. Je kunt je soms verloren, onbegrepen en alleen voelen. Het Kameleonprogramma kan je helpen. Door met andere jongeren te praten en aan de slag te gaan. Andere jongeren die echt snappen wat je meemaakt. De groepen bestaan uit vier tot acht jongeren en twee coaches, je komt zes keer bij elkaar.

Lees verder