Individuele begeleiding

Wanneer de stap naar een groep voor een kind of jongere nog te groot is, dan is individuele begeleiding ook mogelijk. Na vier gesprekken kijkt de coach samen met het kind of de jongere of hij of zij klaar is om met de groep mee te doen. Is dat niet het geval dan kan het traject voortgezet en afgerond worden met nog twee gesprekken. Ook jongvolwassenen tussen 19 en 24 jaar kunnen wij in overleg ondersteuning op maat aanbieden.

De ScheidingsATLAS - Ontwikkeld door TNO

Als je gaat scheiden, verbreek je de relatie als partners, maar je blijft wel sámen ouders van jullie kind(eren). Deze verandering brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze als vader of moeder helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? Hoe communiceer je hierover met de andere ouder?

Lees meer: De ScheidingsATLAS - Ontwikkeld door TNO

KOESA

KOESA is een groepsprogramma voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met gescheiden ouders. Het biedt kinderen de mogelijkheid om hun ervaringen, gevoelens en gedachten een plaats te geven. In zes bijeenkomsten doorlopen ze, samen met leeftijdgenoten, hun eigen proces. Ze leren omgaan met probleemsituaties en ontwikkelen meer zelfvertrouwen.

Direct contact over KOESA? Bel Saskia op 06 - 35 11 14 80 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer: KOESA

Kameleon programma

Voor jongeren van 12 - 18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn is er het Kameleonprogramma. Een scheiding heeft veel invloed op het leven van een jongere. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding lang(er) is geleden. Het Kameleonprogramma biedt jongeren de mogelijkheid om in groepsverband hun ervaringen, gevoelens en gedachten een plaats te geven.

Direct contact over het Kameleonprogramma? Bel Simone op 06 - 13 10 16 20 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: Kameleon programma

Dappere Dino-programma

Een groepsprogramma voor kinderen in groep 3 & 4 (6-8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn, want een scheiding heeft veel invloed op het leven van een kind. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding al lang(er) is geleden.

Direct contact over het Dappere Dino-programma? Bel of mail Simone op 06 - 13 10 16 20 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer: Dappere Dino-programma

Meer artikelen...

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere