Gratis online training ‘Meer contact’

Voor mensen die meer contact met anderen willen en zich prettiger willen voelen in (nieuwe) sociale situaties bieden wij de gratis online training ‘Meer contact’ aan. In deze training leren deelnemers wat zij zélf kunnen doen om uit hun sociale isolement te komen.

Een online training tegen eenzaamheid klinkt misschien gek, maar dat is het niet. Want tijdens deze training gaan mensen in hun eigen omgeving het contact met de mensen om zich heen in de praktijk oefenen.

Hoe het werkt

De deelnemer ontvangt twee maanden lang elke dag een e-mail met een opdracht. Veel van die opdrachten zijn gericht op het leggen van contact in de eigen buurt, denk aan het praatje met de buren of met mensen in de straat. De mails en opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag en zijn luchtig van opzet. Door de persoonlijke insteek blijven deelnemers gemotiveerd. Op deze manier bouwt de deelnemer zélf meer en leukere contacten op. Deelname is gratis.

Voor wie?

De training is bedoeld voor inwoners van Almere vanaf 18 jaar die hun sociaal leven willen opfleuren en die daar zelf hun best voor willen doen. erder is het belangrijk dat zij geïnteresseerd zijn in hun persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid hebben om op een computer, telefoon of laptop hun e-mail te ontvangen. Deelnemers krijgen bij deze training begeleiding door een goed getrainde vrijwilliger.

Meer weten of iemand aanmelden?

Bel Marjan op 06 - 301 98 939 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere