WIE JARIG IS, TRAKTEERT!

We nodigen jou en collega’s werkend met jeugd en gezinnen in Almere graag uit voor een verrassende middag waar je echt iets aan overhoudt!

Datum: Deze stond op 3 november 2020 maar is verzet naar 18 november 2021 van 15.00 tot 17.00 uur

HIER WIL IK BIJ ZIJN! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden!

Wat kun je verwachten? • Nieuwe wetenschappelijke inzichten en tips die onze manier van werken in zorg en welzijn écht effectiever kunnen maken – een razend interessante interactieve lezing van Peter Wesdorp voor professionals in het sociaal domein • Een verrassende verkenningstocht langs ons aanbod voor jeugd en gezinnen • Koele drankjes en heerlijke hapjes

Meer informatie over de interactieve lezing van Peter Wesdorp:

Nieuwe inzichten en benaderingen van mensen met chronische stress

Hoe komt het dat mensen die in chronische stress leven vaker afspraken vergeten, niet vanzelfsprekend in actie komen, zwalkende plannen maken en meer moeite hebben hun emoties en verlangens te reguleren? Het antwoord op deze vragen krijg je in deze zeer actuele interactieve lezing over stress-sensitief werken van Peter Wesdorp (trainer en adviseur bij WhatWorks en Social Force en redacteur van het gloed nieuwe boek Stress-sensitief werken in het sociaal domein). Peter legt uit hoe het komt dat chronische stress mensen lijkt te gijzelen in hun problematiek en wat er nodig is om hen vooruit te helpen.

Aan de hand van praktische casuïstiek wordt uitgewerkt wat deze inzichten betekenen voor bijvoorbeeld je gespreksvoering en schriftelijke communicatie. Ook krijg je informatie over de waarde van psycho-educatie over stress en instrumenten die cliënten kunnen helpen om (lange)termijndoelen te stellen en die doelen te bereiken. Kortom: je krijgt praktische tips om je huidige hulp- en dienstverlening effectiever in te richten.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere