Bidia en Rinku: een perfecte match!

Bijna een jaar geleden werden Bidia (34) en Rinku (31) via het project Goed Ontmoet van Humanitas aan elkaar gekoppeld. Omdat ze beiden Hindi spreken leek een match passend. En zo pakte 'ie ook uit.

Rinku, Indiase van geboorte, was twee jaar in Nederland toen haar man overleed en zij alleen achterbleef met haar dochtertje. Ze sprak de taal niet, kende niemand in Almere en was eenzaam en ongelukkig. Bidia, van Surinaams Hindoestaanse afkomst, was druk met haar gezin, werk en sport. "Door het kijken naar Bollywoodfilms heb ik Hindi geleerd. De klik met Rinku kwam echter niet alleen door de taal, maar ook door hoe we als persoon zijn."

"Luisteren is het allerbelangrijkste wat je kunt doen" benadrukt Bidia. "Het was voor Rinku een opluchting dat ze over haar verlies kon praten in haar eigen taal. Ik kan haar problemen niet wegnemen, maar we kunnen wél samen kijken naar oplossingen. Ik heb Rinku zien veranderen van een verdrietige, eenzame vrouw in iemand die weer zelfvertrouwen en zin in het leven heeft. Daar krijg ik zóveel energie van!"

Bidia vervolgt gepassioneerd: "Het is heel fijn om, ondanks mijn drukke leven, iets voor een ander te kunnen doen! Je hoeft echt niet veel tijd te hebben, een uurtje per week is al genoeg. En die tijd is er áltijd! Als we ons allemaal een uurtje voor een ander zouden inzetten, zouden er veel minder eenzame mensen zijn."

Wil jij net als Bidia een mede-Almeerder helpen bij eenzaamheid? Noortje van 'Goed Ontmoet' maakt heel graag kennis met je!
Voor meer info bel, app of mail: 06-20158782 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere