Help jij mee om een uniek beeld te realiseren op het Busplein in Almere?

Elke donatie, klein of groot, is enorm welkom! 

Wat is het van mens tot mens-zitje? Het is een combinatie van een beeld en een zitje, ontworpen door de Almeerse kunstenaar Frans van der Ven. Almeerders (en niet-Almeerders!) kunnen op een van de drukste plekken van Almere plaatsnemen op de zitjes. Om even tot rust te komen of in gesprek te gaan.

Wat is de betekenis van het van mens tot mens-zitje? Het beeld staat symbool voor het belang van medemenselijkheid en ontmoeting binnen Almere. Dit belang staat al 25 jaar centraal bij de bijna 800 vrijwilligers van Humanitas Almere; zij maken tijd vrij voor een mede-Almeerder die het even niet alleen redt. Vrijwilligers verbinden zich met het van mens tot mens beeld-zitje door voorbijgangers uit te nodigen om met hen in gesprek te gaan op het beeld-zitje. Hoe bijzonder is dat?!

Waarom deze doneer-actie? Het cultuurfonds Almere en het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland hebben al een mooi bedrag toegezegd. Maar we zijn er nog niet! Dus….. Wil jij een bijdrage leveren aan de realisatie van dit unieke beeldzitje? Geweldig! Klik hier om te doneren of op de button onderaan de website. 

Op het beeld staat dit gedicht:

Ieder mens, groot en klein,
verdient het om hier te zijn.

Om te stralen als de zon,
te dansen door het leven.

En als dat niet lukt ...
is Humanitas er even.

@ Kelsey van Dam (oud-vrijwilligster Humanitas Match)

Zullen we samen Almere een beetje mooier maken? 

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere