Humanitas Wel Thuis breidt uit

Welthuis1_1200x400.jpg

Humanitas Wel Thuis biedt gezinnen een goed getrainde en begeleide vrijwilliger die naast het gezin en de jeugdhulpverlening staat. Deze aanpak blijkt heel goed te werken, ook in Almere. En het werkt twee kanten op.

Uit recent onderzoek van Wel Thuis blijkt dat de vrijwilligers een betekenisvolle bijdrage leveren aan gezinnen met ernstige problemen met opvoeden en opgroeien. Tegelijk ervaren de vrijwilligers zelf grote voldoending en dankbaarheid. Juist vanwege de betekenis die hun inzet heeft.

Rust

Er ontstaat meer rust en stabiliteit in gezinnen en de opvoedsituatie verbetert, zo blijkt uit het onderzoek. Ook is gebleken dat vrijwilligers een belangrijke brugfunctie hebben omdat ze gezinnen op lokale voorzieningen wijzen. Álle gezinnen uit het onderzoek zijn positief over de vrijwilliger, ze voelen zich gesteund en zijn blij zelf te kunnen bepalen waarbij zij steun willen ontvangen van hun vrijwilliger.

Jij ook?

Om nog meer gezinnen met problemen de ondersteuning te kunnen geven die zij nodig hebben, gaat Humanitas Wel Thuis in 2018 uitbreiden. Om dit te kunnen realiseren is Humanitas Almere op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zij ontvangen een training en goede begeleiding tijdens hun werk. En daarnaast brengt het werk veel voldoening en dankbaarheid. Bekijk hier de vacature (en meer informatie over de Wel Thuis aanpak).

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 24.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 700 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere