Zomermaatje

Er zijn veel Almeerse kinderen en jongeren die niet op vakantie gaan in de zomer en ook niet de mogelijkheid hebben om erop uit te gaan. Door omstandigheden zitten zij het grootste deel van de zomervakantie thuis en moeten zichzelf vermaken. Voor hen betekent het heel veel om een dagdeel per week met iemand leuke dingen te kunnen doen. Een Zomermaatje biedt tijdens de zomervakantie kortdurende ondersteuning aan kinderen of jongeren.

Wat is Zomermaatje?

Wij bieden tijdens de vakantieperiode een kortdurend maatjescontact voor een kind of jongere. In de maanden juni, juli en augustus wordt een kind of jongere gekoppeld aan een Zomermaatje. Wij zorgen voor een goede Match. Gedurende 8 weken ondernemen zij samen allerlei activiteiten buitenshuis of thuis. Samen hebben zij een leuke en ontspannen tijd. Het maatjescontact is uiteraard kosteloos!

Wat doet een Zomermaatje?

Een Zomermaatje is een getrainde vrijwilliger die tijdens de zomervakantieperiode minstens één keer per week afspreekt met een kind of jongere. De vrijwilliger krijgt een gedegen training en persoonlijke begeleiding vanuit Humanitas.

Wil je liever langer hulp krijgen van een maatje?

Dat kan! Het contact met een Zomermaatje vindt alleen plaats in juni, juli en augustus, maar als het nodig is kan het kind of jongere na de zomervakantie opnieuw aangemeld worden voor een maatje bij ons project Match

Hoe kan je jezelf of je kind aanmelden?

Ken je een kind of jongere die wel een Zomermaatje kan gebruiken of wil je zelf een Zomermaatje, meld je of meld hem of haar dan aan door het onderstaande formulier in te vullen. Aanmelden voor de volgende zomervakantie kan weer vanaf maart 2023.

Na de aanmelding gaan we langs bij het kind of jongere voor een kennismaking om vervolgens opzoek te gaan naar een passende vrijwilliger. Het traject wordt gecoacht en er vindt nog een afsluitend gesprek plaats.

Neem contact met ons op!

Wil je iemand aanmelden voor Zomermaatje? Of wil je jezelf of je kind aanmelden voor Zomermaatje? Vul hieronder het formulier in.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere