Home-Start

Home start biedt ondersteuning aan gezinnen met kinderen tussen 0 en 18 jaar oud. De vrijwilliger van Home-Start kan jou een luisterend oor en tips bieden, én kan jou en jouw gezin de weg wijzen in voorzieningen en regelingen. 

Direct contact met Home-Start? Bel Suzanne: 06-35 12 26 78 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opvoedingsvragen

Voor het opvoeden van kinderen bestaat geen handleiding. Als ouder(s) ben je met vragen en onzekerheden voornamelijk op jezelf aangewezen. Meestal kom je er wel uit, maar soms ligt het lastiger. Dan is het goed te weten dat je een beroep kunt doen op een vrijwilliger van Humanitas Home-Start.

Home-Start helpt je voorkomen dat alledaagse twijfels uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Het is helemaal niet gek als je niet op iedere vraag een antwoord hebt. Of dat je je kinderen niet altijd de aandacht kunt geven die ze verdienen. 

Hoe werkt het?

In een kennismakingsgesprek geef je aan op welk gebied je ondersteuning wilt; jouw vraag staat centraal. Vervolgens word je voorgesteld aan een geschoolde Home-Startvrijwilliger. Als het klikt, komt de vrijwilliger elke week een paar uur bij je thuis. Alle vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een ervaren coördinator. 

Van mens tot mens

Een vrijwilliger van Home-Start heeft zelf ervaring met het opvoeden van kinderen. Zij of hij denkt mee en geeft tips hoe je bepaalde dingen kunt verbeteren. De vrijwilliger is er helemaal voor jou en de kinderen. Als een goede buur, met wie je kunt bespreken waar je mee zit en die ook eens en spelletje met je kind doet. 

Contact

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met één van de projectcoördinatoren, zij helpen je graag verder! Suzanne: 06 - 35 12 26 78, Jelly: 06 - 35 12 24 66 of Zohra: 06 - 15 60 16 46 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk hier het informatiefilmpje over Home-Start:  Steuntje in de rug

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere