Ster jongerenprogramma

(Groeps)begeleiding bij het overlijden van een gezinslid of andere dierbare

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en is jouw vader, moeder, broer zus of een andere dierbare overleden? Dat heeft enorm veel impact op je leven. Vaak lijkt het alsof niets meer is zoals het was. Je voelt dingen die je nog nooit hebt gevoelt, je denkt dingen die je nog nooit hebt gedacht, je doet dingen die je nog nooit hebt gedaan. Dat kan heel zwaar zijn en je kunt je behoorlijk verloren en alleen voelen. Of het nu kort of lang geleden is, je draagt het altijd met je mee. Het kan heel fijn zijn om die last te kunnen delen.

Langer dan 9 maanden geleden: Sterprogramma

Is het langer dan 9 maanden geleden dat jouw gezinslid of andere dierbare overleed? Dan kun je meedoen aan ons Sterprogramma. Je komt zes keer bij elkaar met leeftijdgenoten die ook iemand verloren hebben. Het kan heel erg helpen en opluchten om met andere jongeren die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt aan de slag te gaan en ervaringen en tips uit te wisselen.
De groepen bestaan uit 4 tot 8 jongeren en twee coaches.

Wat andere jongeren ervan vonden

Jongeren die hebben meegedaan, waardeerden het Sterprogramma met een gemiddelde 8,6. Dit is wat twee van hen erover zeiden:
“Er was meteen vertrouwdheid in de groep omdat iedereen weet waar je het over hebt. Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan het heeft me echt zoveel verder geholpen bij het verwerken en ik heb er een paar vrienden bij!”
“Ik vond het heel awkward om eraan te beginnen en was bang dat een heel triestig gebeuren zou zijn. Dat was zo niet waar. We hebben gelachen (en heel soms een beetje gehuild), mooie dingen gedaan en uitgewisseld en de sfeer was top. Niks moet en je bent er echt voor jezelf. Ik zeg: allemaal meedoen, het helpt echt!”

Korter dan 9 maanden geleden: individuele ondersteuning

Is jouw gezinslid of dierbare korter dan 9 maanden geleden is overleden? Een verliescoach van Humanitas Almere je ondersteunen bij die eerste periode waarin overleven voorop staat. Daarna kun je, als je wilt, meedoen met een Sterprogramma.

Contact

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor het Sterprogramma of individuele ondersteuning? Bel of app naar 06 35 11 52 21 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere