Word jij lid van het jongerenbestuur?

Meer diversiteit en inclusie binnen Humanitas!

Als lid van het jongerenbestuur denk je met ons mee over hoe we een divers publiek kunnen bereiken. Steeds vaker weten jonge vrijwilligers en deelnemers ons te bereiken, maar dit kan beter en jij kunt ons hierbij helpen!

Deze vacature valt binnen het project MDT: Maatschappelijke Diensttijd. Maar wij noemen het liever Make a Difference Today! Veel leuker toch? Kijk hier voor meer info over MDT: https://www.humanitasalmere.nl/ik-ben/jongere

Wat ga je doen?

 • Onderzoeken
  Eén keer in de drie weken vergader je met het jongerenbestuur en de MDT-coördinator. Samen onderzoeken jullie wat er nodig is om Humanitas Almere aantrekkelijk te maken voor jongeren. Dit doe je in de rol van ambassadeur en/of adviseur.
 • Adviseren
  Medewerkers van Humanitas Almere kunnen een adviesgesprek met jou aanvragen. Tijdens zo’n advies gesprek bespreek je vragen zoals:
  - welke content op Instagram trekt jongeren aan?
  - wat vinden jongeren een leuk kerstpakket?
  - welke woorden gebruiken we in onze folders? Tof? Dope? Feskull?
  - wat maakt een vrijwilligerstraining leuk voor jongeren?
  - wat vind je van mijn idee om….wat als we….
 • Voorlichting geven
  Als ambassadeur geef je samen met iemand anders uit het jongerenbestuur gastlessen op scholen. Je informeert jongeren over wat Humanitas doet en waarom. Verder geef je voorlichting aan jongeren tijdens beurzen en festivals
Wat krijg je ervoor terug?

Behalve dat je hele bijzondere mensen gaat ontmoeten en écht bijdraagt aan een betere samenleving is het ook mogelijk om stage-uren te schrijven. En uiteraard geven wij je passende training en goede begeleiding. Aan het einde van een geslaagd MDT-project schrijven we een mooie aanbeveling voor je.

Als jong vrijwilliger breng jij bovendien veel waardevolle kennis mee naar Humanitas. Wij leren maar al te graag van je. Ook fijn is dat je als vrijwilliger meteen kosteloos lid bent van onze vereniging. En daar zitten heel veel leuke voordelen aan vast. Dus als Humanitas de volgende keer iets leuks organiseert dan ben jij van de partij. En jouw tijd bij MDT staat ook nog eens erg goed op je cv!

Er zijn 3-5 plekken in het jongerenbestuur van Humanitas. Houd er rekening mee dat je gedurende een half jaar gemiddeld 3 uur per week zult besteden aan je MDT. Ken je Humanitas nog niet (goed)? Geen zorgen! We vertellen je tijdens een kennismaking graag meer.

Lijkt het je iets voor jou? Ben jij nieuwsgierig, leergierig en ambitieus? Aarzel dan niet en neem contact op met Margreet op 06 - 512 67 221 of m.zandbergen@humanitas.nl.

Interesse? Neem contact met ons op!

Heb je interesse en zou je meer informatie willen, vul dan hieronder het formulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere