Ondersteuning bij verlies door de dood

Voor 8 jaar en ouder

Als een gezinslid, partner of andere dierbare overlijdt, staat je leven even stil. Het wordt nooit meer zoals het daarvoor was. Humanitas Almere ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij het omgaan met veranderingen en emoties die bij verlies horen.

Wij bieden groepsprogramma's aan voor kinderen en jongeren die met het overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben (en hun ouders/verzorgers) en voor (jong)volwassenen. Daarnaast is er de mogelijkheid van 1-op-1 ondersteuning voor volwassenen in rouw. Hieronder vindt u meer informatie:


Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning en een luisterend oor voor elke volwassen Almeerder die iemand heeft verloren. Het maakt niet uit of het verlies kort of langer geleden is.

Direct contact over Steun bij Rouw? Bel Noortje op 06 20 15 87 82.

Lees meer


Lotgenotengroep - Verlies in Coronatijd

Lotgenotengroep - Verlies in Coronatijd

“Ik voel me sterker na deelname aan de lotgenotengroep en kan nu veel beter praten over mijn gemis.” 

Op donderdagavond 26 november start Humanitas Steun bij Rouw een lotgenotengroep voor volwassenen die een dierbare hebben verloren in de eerste maanden van Corona. Tijdens 7 bijeenkomsten staan we stil bij wat het gemis betekent en hoe je verder gaat. Herkenning en erkenning staan in deze lotgenotengroep centraal.

Lees meer


Sterprogramma

Sterprogramma

Het Sterprogramma is een groepsactiviteit van Humanitas Almere voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers die met het overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben. Voor 8 - 12 jarigen is er Ster kinderen, voor 12 - 23 jarigen is er het Ster jongerenprogramma.

Lees meer

 

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere