Ondersteuning bij rouw en verlies

Voor 8 jaar en ouder

Als een gezinslid of andere dierbare ziek wordt of overlijdt, staat je leven even stil. Het wordt nooit meer zoals het daarvoor was. Humanitas Almere ondersteunt kinderen en jongeren (8-24 jaar)  bij het omgaan met veranderingen en emoties die daarbij horen.

Wij bieden groepsprogramma's aan voor kinderen en jongeren die met ziekte of overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben (en hun ouders/verzorgers). 

Overhoop

Overhoop

Contact met andere kinderen (8-12 jaar) die te maken hebben met een ziek gezinslid. 

Als kinderen en jongeren te maken krijgen met een chronisch of ernstig ziek gezinslid verandert er veel in hun leven. Het haalt hun leven overhoop. Ze maken zich zorgen en nemen zorgtaken op zich. Vaak komen ze tijd en aandacht tekort omdat het zieke gezinslid veel aandacht vraagt. Gevoelens en gedachten komen bij hen op die ze niet eerder hadden. Het programma Overhoop helpt hen hiermee om te gaan. Overhoop is ontstaan in samenwerking met VMCA, Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale in Almere.

Lees meer


Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning en een luisterend oor voor elke volwassen Almeerder die iemand heeft verloren. Het maakt niet uit of het verlies kort of langer geleden is.

Direct contact over Steun bij Rouw? Bel Noortje op 06 20 15 87 82.

Lees meer


Sterprogramma

Sterprogramma

Het Sterprogramma is een groepsactiviteit van Humanitas Almere voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers die met het overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben. Voor 8 - 12 jarigen is er Ster kinderen, voor 12 - 23 jarigen is er het Ster jongerenprogramma.

Lees meer


Lotgenotengroep – verlies van je partner

Lotgenotengroep – verlies van je partner

Op 11 mei a.s. start Humanitas Almere een lotgenotengroep voor volwassenen van wie langer dan 4 maanden geleden de partner is overleden. Tijdens 7 bijeenkomsten wordt stilgestaan bij wat het gemis betekent en hoe je verder gaat. De groep bestaat uit 4 tot 7 deelnemers.

Lees meer

 

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere