Ondersteuning bij rouw en verlies

Vanaf 8 jaar 

Als een gezinslid of andere dierbare ziek wordt of overlijdt, staat je leven even stil. Het wordt nooit meer zoals het daarvoor was. Humanitas Almere ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij het omgaan met veranderingen en emoties die daarbij horen.

Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning en een luisterend oor voor elke volwassen Almeerder die iemand heeft verloren. Het maakt niet uit of het verlies kort of langer geleden is.

Direct contact over Steun bij Rouw? Bel Noortje op 06 20 15 87 82.

Lees meer


Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Wanneer de stap naar een groep voor een kind of jongere nog te groot is, dan is individuele begeleiding ook mogelijk. Na vier gesprekken kijkt de coach samen met het kind of de jongere of hij of zij klaar is om met de groep mee te doen.

Lees meer


Overhoop

Overhoop

Contact met andere kinderen (8-12 jaar) die te maken hebben met een ziek gezinslid. 

Als kinderen en jongeren te maken krijgen met een chronisch of ernstig ziek gezinslid verandert er veel in hun leven. Het haalt hun leven overhoop.

Lees meer


Sterprogramma

Sterprogramma

Het Sterprogramma is een groepsactiviteit van Humanitas Almere voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers die met het overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben. 

Lees meer


Lotgenotengroep volwassenen

Lotgenotengroep volwassenen

Wil je liever in een groep praten met lotgenoten? Vier keer per jaar organiseert Steun bij Rouw een lotgenotengroep voor volwassenen. Zo is er een groep voor mensen die hun partner verloren hebben (start op 28 maart), voor mensen waarvan een kind is overleden en een groep voor jongvolwassenen die een ouder verloren hebben (start op 19 september).

Lees meer

In onderstaand filmpje vertellen jongeren hoe zij de programma's rondom rouw en scheiding hebben ervaren. 

 

 

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere