Overhoop

Contact met andere kinderen (8-12 jaar) die te maken hebben met een ziek gezinslid. 

Als kinderen en jongeren te maken krijgen met een chronisch of ernstig ziek gezinslid verandert er veel in hun leven. Het haalt hun leven overhoop. Ze maken zich zorgen en nemen zorgtaken op zich. Vaak komen ze tijd en aandacht tekort omdat het zieke gezinslid veel aandacht vraagt. Het programma Overhoop helpt hen hiermee om te gaan. Overhoop is ontstaan in samenwerking met VMCA, Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale in Almere.

Wat biedt Overhoop?
  • Overhoop biedt kinderen in een klein groepje in 6 bijeenkomsten de mogelijkheid om op diverse (creatieve) manieren hun ervaringen, gevoelens en gedachten te herkennen en te uiten. 
  • De bijeenkomsten staan onder leiding van deskundige coaches.
  • Deelname is gratis. 
Voor wie is Overhoop?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar waarvan een gezinslid lichamelijk ziek is. Dit kan een broer of zus maar ook een ouder zijn. 

Wat hebben kinderen eraan?

Na het volgen van Overhoop kunnen kinderen hun gedachten en gevoelens beter aangeven en een plek geven. Ze voelen zich bijvoorbeeld opgeluchter/lichter, minder boos, minder bang en minder verdrietig. Ook zijn ze meer tevreden over zichzelf en hun leven. Het merendeel van de kinderen weet naderhand beter wat te doen bij problemen. 

Wat gaan we doen?

We houden niet van lang stilzitten. We doen spelletjes, maken mooie tekeningen en zorgen op allerlei andere manieren dat Overhoop je positief bij blijft. 

Meer informatie of aanmelden?

Bel Saskia Koning op 06 - 35 11 14 80 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere