Ondersteuning bij rouw en verlies

Voor 8 jaar en ouder

Als een gezinslid of andere dierbare ziek wordt of overlijdt, staat je leven even stil. Het wordt nooit meer zoals het daarvoor was. Humanitas Almere ondersteunt kinderen en jongeren (8-24 jaar)  bij het omgaan met veranderingen en emoties die daarbij horen.

Wij bieden groepsprogramma's aan voor kinderen en jongeren die met ziekte of overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben (en hun ouders/verzorgers). Is de stap naar een groep nog te groot? Dan is individuele begeleiding ook mogelijk. 

Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning en een luisterend oor voor elke volwassen Almeerder die iemand heeft verloren. Het maakt niet uit of het verlies kort of langer geleden is.

Direct contact over Steun bij Rouw? Bel Noortje op 06 20 15 87 82.

Lees meer


Overhoop

Overhoop

Contact met andere kinderen (8-12 jaar) die te maken hebben met een ziek gezinslid. 

Als kinderen en jongeren te maken krijgen met een chronisch of ernstig ziek gezinslid verandert er veel in hun leven. Het haalt hun leven overhoop. Ze maken zich zorgen en nemen zorgtaken op zich. Vaak komen ze tijd en aandacht tekort omdat het zieke gezinslid veel aandacht vraagt. Het programma Overhoop helpt hen hiermee om te gaan. Overhoop is ontstaan in samenwerking met VMCA, Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale in Almere.

Lees meer


Sterprogramma

Sterprogramma

Het Sterprogramma is een groepsactiviteit van Humanitas Almere voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers die met het overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben. Voor 8 tot 12 jarigen is er het Ster kinderenprogramma, voor 12 tot 18 jarigen is er het Ster jongerenprogramma. 

Lees meer


Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Wanneer de stap naar een groep voor een kind of jongere nog te groot is, dan is individuele begeleiding ook mogelijk. Na vier gesprekken kijkt de coach samen met het kind of de jongere of hij of zij klaar is om met de groep mee te doen. Is dat niet het geval dan kan het traject voortgezet en afgerond worden met nog twee gesprekken. Ook jongvolwassenen tussen 19 en 24 jaar kunnen wij in overleg ondersteuning op maat aanbieden.

Lees meer