Ondersteuning van nieuwe Almeerders

Is je cliënt nieuw in Almere, moeder en zou ze wel een ervaren ouder als maatje willen hebben? Of ken je een kind of jongere met een vlucht- en/of oorlogsverleden? Dan is het goed om te weten dat Home-Start en Nieuwe Helden er zijn.

Home-Start

Home-Start

Als iemand nieuw is in Almere is er vaak geen familie in de buurt en nog geen sociaal netwerk. Heeft iemand kinderen, dan kan het fijn zijn om een tijdje een ervaren Almeerse opvoeder als maatje te hebben. Iemand die meedenkt over het opvoeden, goed de weg weet in Almere en helpt bij het opbouwen van contacten met andere ouders. 

Lees meer


Nieuwe Helden op school

Nieuwe Helden op school

Voor scholen met jongeren tussen 12 en 18 jaar met een vluchtverleden bieden wij een intern programma van 10 weken aan. Jongeren delen op een creatieve manier hun ervaringen en kijken naar de toekomst. Het programma wordt begeleid door deskundige coaches en is kosteloos.

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere