Ondersteuning tijdens en na detentie

Tijdens gevangenschap maak je deel uit van de samenleving, maar toch voelt dit niet altijd zo. Buiten de gevangenis gaat het leven verder en dit kan voor een afstand zorgen. Tijdens én na het gevangenschap kan het om verschillende redenen lastig zijn om alleen de draad weer op te pakken. Herken je dit gevoel bij jouw client? Humanitas biedt jouw cliënt een vrijwilliger die naar hem of haar luistert, zonder oordeel. Iemand die steun kan bieden in het contact met het gezin van de (ex) gedetineerde, iemand die kan helpen bij het invullen van formulieren of mee kan gaan naar instanties.


 

Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start

Na detentie kan het lastig zijn om zaken weer op orde te krijgen. Zelfs wanneer iemand al een woning en inkomsten heeft zijn er verschillende problemen die niet zo snel opgelost kunnen worden. Als je cliënt langere tijd ondersteuning wil, behoefte heeft aan iemand die luistert en meedenkt komt hij of zij in aanmerking voor ondersteuning door 'Een Nieuwe Start'. Een vaste vrijwilliger luistert en helpt je cliënt om zijn of haar doelen te behalen.

Neem contact op met Kim via 06 - 82 07 13 11. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie


Gedetineerdenbezoek

Gedetineerdenbezoek

Gedetineerdenbezoek biedt jouw cliënt een Humanitas-maatje die zonder oordeel luistert en hem of haar kan ondersteunen bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren. 

Voor meer info neem contact op met Kim: 06 - 82 07 13 11 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie


Gezin in balans

Gezin in balans

Gezin in Balans biedt jouw cliënt een maatje, om weer zelfvertrouwen te krijgen en om het contact met het gezin weer op te pakken. Detentie is ingrijpend voor het hele gezin en het is een grote stap om dit binnen het gezin bespreekbaar te maken. Gezin in balans biedt een vrijwilliger die samen met de cliënt uitzoekt hoe hij of zij het leven na detentie op kan pakken.

Direct contact met Gezin in Balans? Bel Chedi via 06 - 17 75 80 43 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere