Ondersteuning tijdens en na detentie

Tijdens gevangenschap maak je deel uit van de samenleving, maar toch voelt dit niet altijd zo. Buiten de gevangenis gaat het leven verder en dit kan voor een afstand zorgen. Tijdens én na het gevangenschap kan het om verschillende redenen lastig zijn om alleen de draad weer op te pakken. Herken je dit gevoel bij jouw client? Humanitas biedt jouw cliënt een vrijwilliger die naar hem of haar luistert, zonder oordeel. Iemand die steun kan bieden in het contact met het gezin van de (ex) gedetineerde, iemand die kan helpen bij het invullen van formulieren of mee kan gaan naar instanties.


 

Detentiemaatje

Detentiemaatje

Een detentiemaatje biedt jouw cliënt een maatje om na detentie hun leven weer op te pakken. Bijvoorbeeld door praktische hulp bij het regelen van inkomsten, woonruimte en ziektekostenverzekering. Daarnaast biedt het maatje steun en een luisterend oor. De hulp kan al starten tijdens de laatste fase van detentie.

Neem direct contact op met Sjarenka: 06-35117664

Meer informatie


Gedetineerdenbezoek

Gedetineerdenbezoek

Gedetineerdenbezoek biedt jouw client een Humanitas-maatje die zonder oordeel luistert en hem of haar kan ondersteunen bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren.

Neem direct contact op met Sjarenka: 06-35117664

Meer informatie


Gezin in balans

Gezin in balans

Gezin in Balans biedt jouw cliënt een maatje, om weer zelfvertrouwen te krijgen en om het contact met het gezin weer op te pakken. Detentie is ingrijpend voor het hele gezin en het is een grote stap om dit binnen het gezin bespreekbaar te maken. Gezin in balans biedt een vrijwilliger die samen met de cliënt uitzoekt hoe hij of zij het leven na detentie op kan pakken.

Direct contact met Gezin in Balans? Bel Sjarenka: 06 35117664

Meer informatie

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere