Ondersteuning bij eenzaamheid

Voor 4 jaar en ouder

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld door ziekte of scheiding. Een vrijwilliger van Humanitas helpt een deelnemer om een sociaal netwerk op te bouwen.


 

Gratis online training ‘Meer contact’

Gratis online training ‘Meer contact’

Voor mensen die meer contact met anderen willen en zich prettiger willen voelen in (nieuwe) sociale situaties bieden wij de gratis online training ‘Meer contact’ aan. In deze training leren deelnemers wat zij zélf kunnen doen om uit hun sociale isolement te komen.

Lees meer


Sharing Stories

Sharing Stories

Sharing Stories is een spel dat gespeeld kan worden met een groepje deelnemers vanaf 18 jaar. Onder begeleiding van een vrijwillig spelleider van Humanitas Almere worden de deelnemers tijdens het spel uitgenodigd om levensverhalen te vertellen rondom de thema’s durf, succes, plezier en liefde. 

Lees meer


Goed Ontmoet 75+

Goed Ontmoet 75+ biedt ondersteuning aan 75-plussers die last hebben van eenzaamheid en daar verandering in willen brengen. De vrijwilliger gaat op een coachende wijze in gesprek waarbij verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals structuur aanbrengen, bewegen en zingeving. Samen gaan ze op zoek naar wat de senior nodig heeft om zich (weer) verbonden te voelen, meer plezier in het leven te ervaren en zelfstandig verder te kunnen.

Lees meer


Goed Ontmoet

Goed Ontmoet

Heb je een cliënt die zich regelmatig geïsoleerd of eenzaam voelt? Bij Goed Ontmoet gaan we op zoek naar een vrijwilliger voor je cliënt. Iemand waarmee het klikt, van beide kanten. De vrijwilliger komt gedurende ongeveer een jaar elke week of om de week naar je cliënt toe. 

Iemand aanmelden? Neem contact op met Noortje: 06 - 20 15 87 82 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer


Match

Match

Kinderen en jongvolwassenen voelen zich steeds vaker eenzaam. Een maatje van Match helpt. Door samen te praten, activiteiten te ondernemen, te werken aan meer zelfvertrouwen en aan de slag te gaan met het bouwen aan een sociaal netwerk. 

Wil je iemand aanmelden? Neem dan contact op met Suzanne via 06 - 53 32 62 38 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere