Goed Ontmoet

Heb je een cliënt die zich regelmatig geïsoleerd of eenzaam voelt? Bij Goed Ontmoet gaan we op zoek naar een vrijwilliger voor je cliënt. Iemand waarmee het klikt, van beide kanten. De vrijwilliger komt gedurende ongeveer een jaar elke week of om de week naar je cliënt toe. 

Iemand aanmelden? Neem contact op met Noortje: 06 - 20 15 87 82 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of iemand nu veel of weinig sociale contacten heeft; iedereen kent wel het gevoel er alleen voor te staan. Soms lost zich dat vanzelf op, in andere gevallen gaat het niet weg. Dan kan een vrijwilliger van Goed Ontmoet tijdelijk ondersteuning bieden.

Hoe werkt het?

Als je cliënt zich alleen voelt en daar verandering in wil brengen, kun je hem of haar aanmelden bij projectcoördinator Noortje. Na een kennismakingsgesprek wordt hij of zij voorgesteld aan een vrijwilliger. Als het van beide kanten klikt komt de vrijwilliger wekelijks of om de week op bezoek, gedurende maximaal een jaar. Doel is dat iemand zich na dat jaar sterk genoeg voelt om zelf verder te gaan. 

De activiteiten die de vrijwilliger met je cliënt onderneemt, kunnen heel divers zijn. Van koffie drinken tot het vinden van een hobby of activiteit die bij je cliënt past. Van uitbreiding van het sociale netwerk tot de stad (beter) leren kennen. Van het vinden van mensen met dezelfde interesses tot gewoon een gezellig praatje. De vrijwilliger biedt een luisterend oor en gezelschap. 

Voor wie?

Humanitas Goed Ontmoet is er voor alle Almeerders ouder dan 18 jaar die eenzaam zijn of dreigen te worden.  De ondersteuning is kosteloos. 

Contact

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met Noortje: 06 - 201 58 782 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere