Ondersteuning bij geldzaken en schulden

Om verschillende redenen kan iemand vastlopen in zijn of haar geldzaken en te maken krijgen met schulden. Heeft jouw cliënt ondersteuning nodig bij zijn of haar financiële administratie? Hieronder vind je de Humanitasprogramma's die jongeren (vanaf 16 jaar) en volwassenen ondersteuning kunnen bieden om hun financiële administratie weer op de rit te krijgen.

In deze tijd van de Coronamaatregelen kan de begeleiding aangeboden worden via videobellen, skype en mail, zodat de ondersteuning gewoon door kan gaan.


Budgetmaatje

Budgetmaatje

Budgetmaatjes bieden ondersteuning aan inwoners van Almere die in de schulden zijn geraakt. Hoe eerder deze laagdrempelige hulp tot stand komt, hoe beter. Een ervaren en geschoolde vrijwilliger gaat met de deelnemer aan de slag om overzicht te krijgen over de inkomsten en uitgaven. 

Direct contact met de coordinator van Budgetmaatje? Bel of mail naar: 06 - 35 11 79 56 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer


Get a Grip

Get a Grip

Get a Grip biedt ondersteuning in alle vragen over geld en schulden aan jongeren van 16 t/m 27 jaar. Er ontstaat (weer) overzicht in de inkomsten en uitgaven en (eventuele) schulden worden aangepakt. De vrijwilligers van Get a Grip zijn zelf jongvolwassenen en bieden naast de financiële  ondersteuning een luisterend oor. Zij weten hoe het is om financieel zelfstandig te moeten worden. 

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere