Ondersteuning bij scheiding

Voor 4- tot 24-jarigen en hun ouders

Ben je voor een kind, jongere of ouders op zoek naar hulp bij scheiding? Humanitas Almere heeft diverse groepsprogramma’s voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers die met scheiding te maken hebben. Is de stap naar een groep nog te groot? Dan is individuele begeleiding ook mogelijk. 


Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Wanneer de stap naar een groep voor een kind of jongere nog te groot is, dan is individuele begeleiding mogelijk. Na vier gesprekken kijkt de coach samen met het kind of de jongere of hij of zij klaar is om met de groep mee te doen. Is dat niet het geval dan kan het traject voortgezet en afgerond worden met nog twee gesprekken. Ook jongvolwassenen tussen 19 en 24 jaar kunnen wij in overleg ondersteuning op maat aanbieden.

Lees meer


KOSTELOOS AANBOD VOOR ALMEERSE SCHOLEN

KOSTELOOS AANBOD VOOR ALMEERSE SCHOLEN

Interactieve lezing op school
Over kinderen/jongeren scheiding, rouw en ziekte in het gezin en hoe je daarmee kunt omgaan op school.

Lees meer


De ScheidingsATLAS - Ontwikkeld door TNO

De ScheidingsATLAS - Ontwikkeld door TNO

Als mensen gaan scheiden, verbreken zij de relatie als partners, maar blijven wel sámen ouders van hun kind(eren). Deze verandering brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze als vader of moeder helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? Hoe communiceer je hierover met de andere ouder? Voor ouders met deze vragen bieden wij de training ScheidingsATLAS aan, ontwikkeld door TNO.

Lees meer


Kameleon programma

Kameleon programma

Voor jongeren van 12 - 18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn is er het Kameleonprogramma.  Jongeren in de middelbare schoolleeftijd maken na de scheiding van hun ouders vaak een verwarrende periode mee. Twee verschillende huizen, veel zorgen, loyaliteitsconflicten, schoolprestaties die achterblijven en een zoektocht hoe je hier mee om kunt gaan. Vaak voel je je een kameleon die zich voortdurend moet aanpassen.

Lees meer


KOESA

KOESA

KOESA is een groepsprogramma voor kinderen tussen 8-12 jaar waarvan ouders gescheiden zijn. Het biedt kinderen de mogelijkheid om hun ervaringen, gevoelens en gedachten een plaats te geven. In zes bijeenkomsten doorlopen ze, samen met leeftijdgenoten, hun eigen proces. Ze leren omgaan met probleemsituaties en ontwikkelen meer zelfvertrouwen.

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere