De ScheidingsATLAS - Ontwikkeld door TNO

Als mensen gaan scheiden, verbreken zij de relatie als partners, maar blijven wel sámen ouders van hun kind(eren). Deze verandering brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze als vader of moeder helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? Hoe communiceer je hierover met de andere ouder? Voor ouders met deze vragen bieden wij de training ScheidingsATLAS aan, ontwikkeld door TNO.

 Over de training

Bij de training ScheidingsATLAS krijg je informatie, tips en kun je ervaringen delen met andere ouders die begrijpen wat je meemaakt. Ouders ervaren de training als informatief en heel waardevol. Een van de deelnemers zei naderhand: "alle ouders die gaan scheiden of zijn gescheiden zouden deze training moeten bijwonen. Ik ben ongelooflijk blij met alle tips en steun!" Deelname aan de training is gratis voor inwoners van Almere. 

De training bestaat uit 2 dagdelen. Ex-partners kunnen de training volgen in aparte groepen. Het is heel fijn als beide ouders de ScheidingsATLAS bijwonen, maar het is geen verplichting. De training wordt verzorgd door twee ervaren coaches van Humanitas Almere.

Meer informatie en aanmelden?

Neem contact op met Saskia op 06 - 35 11 14 80. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de dag van de scheiding in 2021 ontving TNO 'de parel' voor dit programma, de ereprijs voor een bijzonder goed project met grote maatschappelijke impact. Voor meer info klik hier.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere