Stoere Schildpadden-programma

Stoere Schildpadden is een groepsprogramma voor kinderen van 4-6 jaar van gescheiden ouders, want een scheiding heeft veel invloed op het leven van een kind. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding al lang(er) is geleden. Het biedt de kinderen in groepsverband de mogelijkheid om spelenderwijs hun ervaringen, gevoelens en gedachten te benoemen en herkennen.

Stoere Schildpadden is ontwikkeld door TNO op basis van een succesvol Amerikaans programma. In tien bijeenkomsten doorlopen ze samen met leeftijdsgenoten hun eigen proces. Ze leren omgaan met probleemsituaties en ontwikkelen meer zelfvertrouwen

Ouders worden nauw betrokken bij het Stoere Schildpadden-programma en krijgen onder andere handvaten voor het omschakelen van partnerschap naar collega-ouderschap. De bijeenkomsten staan onder leiding van deskundige coaches van Humanitas Gezin en verlies Almere.

Aan het volgen van Stoere Schildpadden zijn geen kosten verbonden.

Voor wie is Stoere Schildpadden?
  • Kinderen van 4 tot 6 jaar waarvan de ouders in een scheidingsproces zitten of gescheiden zijn. Dit kan kort of lang geleden zijn.
  • Ouders van deelnemende kinderen die in een scheidingsproces zitten of gescheiden zijn. Er is sprake van geen, licht of matig conflict tussen ouders. Ouders raden we aan om beiden deel te nemen om optimaal te profiteren van het programma. Ex-partners wonen de ouderbijeenkomsten bij in aparte groepen.
Wat hebben kinderen en ouders aan Stoere Schildpadden?

Na Stoere Schildpadden kunnen kinderen hun gevoelens benoemen en plaatsen. Ze voelen zich minder alleen, verdrietig en boos. Ze begrijpen de scheiding beter en voelen zich toegerust om problemen te kunnen oplossen. Ze weten dat zij geen schuld hebben aan de scheiding en dat zij van beide ouders mogen houden. De meeste kinderen voelen zich naderhand beter over zichzelf.

Ouders kennen de impact van de scheiding op de ontwikkeling van hun kind en voelen zich competenter in het ‘gescheiden opvoeden’. Het contact tussen ouders en kind verbetert en er is meer begrip voor elkaar.

Meer informatie of aanmelden?

Wilt u meer informatie over Stoere Schildpadden of wilt u een/uw kind aanmelden voor Stoere Schildpadden? U kunt bellen of mailen met Simone tel. 06 - 13 10 16 20 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Meer informatie over het programma kunt u vinden op www.stoereschildpadden.nl.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere