KOESA

KOESA is een groepsprogramma voor kinderen tussen 8-12 jaar waarvan ouders gescheiden zijn. Het biedt kinderen de mogelijkheid om hun ervaringen, gevoelens en gedachten een plaats te geven. In zes bijeenkomsten doorlopen ze, samen met leeftijdgenoten, hun eigen proces. Ze leren omgaan met probleemsituaties en ontwikkelen meer zelfvertrouwen.

Ouders worden nauw betrokken in het KOESA-programma. Zij wonen twee ouderbijeenkomsten bij waarin onder andere de ontwikkeling van hun kind en de gevolgen van de scheiding aan de orde komen. Deze informatie wordt vertaald naar de opvoeding, zodat ouders zich tijdens en na de scheiding competent kunnen voelen in de opvoeding. Aan het einde volgt een afsluiting samen met de kinderen en hebben ouders een individueel eindgesprek.

Het programma wordt begeleid door professionele coaches van JGZ Almere en Humanitas Gezin en Verlies Almere.

Voor wie is Koesa?
  •  Kinderen van 8-12 jaar waarvan de ouders in een scheidingsproces     zitten of gescheiden zijn. Dit kan kort of lang geleden zijn.
  • Ouders van deelnemende kinderen die in een scheidingsproces zitten of gescheiden zijn. Er is sprake van geen, licht of matig conflict tussen ouders. Ouders raden we aan om allebei deel te nemen om te profiteren van het programma.
Wanneer en waar is KOESA?

Vijf keer per jaar starten er nieuwe KOESA-programma’s op de maandag en dinsdagmiddag van 16 uur tot 17.30 uur.

De meeste bijeenkomsten vinden plaats bij Humanitas op het Busplein 26 in Almere. Soms vinden de kinderbijeenkomsten op de dinsdagmiddag plaats op een andere centrale locatie in Almere.

Wat hebben kinderen en ouders aan KOESA?

Na een KOESA-programma voelen kinderen zich minder verdrietig, minder boos en/of angstig, ze begrijpen de scheiding beter en voelen zich beter in staat om problemen op te lossen. Ook voelen ze zich naderhand beter over zichzelf en hun leven.

Ouders kennen de impact van de scheiding op de ontwikkeling van hun kind en voelen zich competenter in het ‘gescheiden opvoeden’. Ouders hebben handvatten voor het omschakelen van partnerschap naar collega-ouderschap. Het contact tussen ouders en kind verbetert en er is meer begrip voor elkaar.

Aan het volgen van een KOESA-programma zijn geen kosten verbonden voor ouders en kinderen. Informeer wanneer het eerstvolgende programma van start gaat.

Voor vrijblijvende informatie kunt u terecht bij Coördinator Saskia Koning via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 06-35111480

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere