Ondersteuning bij de Nederlandse taal

Wil je een praatje maken met de buren? Je kans op werk vergroten? Je belastingformulier zelf invullen? Voor wie de taal niet goed leest, schrijft of spreekt, is het lastig om deel te nemen aan de samenleving. De kans is groot dat hij of zij zich terugtrekt, uit angst om fouten te maken of uit schaamte.

Een Taalent-vrijwilliger bezoekt wekelijks thuis of in een andere vertrouwde omgeving. Samen oefenen ze met lezen, schrijven en/of spreken. Het maakt niet uit of de deelnemer in Nederland is geboren of in het buitenland. Om te kunnen helpen, is het wel belangrijk dat de deelnemer al een eenvoudig gesprek in het Nederlands kan voeren. 


 

Taalent

Taalent

Zoek je ondersteuning bij de Nederlandse taal voor je cliënt van 18 jaar of ouder? Taalent biedt hulp aan volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Een Taalent-vrijwilliger helpt met lezen, schrijven en/of spreken.  

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere