Ondersteuning bij verlies door de dood

Voor 8 jaar en ouder

Heeft jouw cliënt behoefte aan steun van lotgenoten of een maatje na het overlijden van een dierbare? De vrijwilligers en coaches van Humanitas Almere bieden gerichte ondersteuning, indiviueel en groepsgewijs. Vaak zijn de vrijwilligers ook ervaringsdeskundigen. We bieden lotgenotenprogramma's voor kinderen, jongeren én volwassenen en een maatje voor volwassenen in rouw. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.


 

Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning bij verlies

Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en ondersteuning aan volwassenen in rouw. Steun bij rouw biedt Individuele begeleiding en lotgenotengroepen. 

Lees meer


Lotgenotenprogramma

Lotgenotenprogramma

Vier keer per jaar organiseren wij een lotgenotenprogramma voor volwassenen in rouw. Op 12 mei a.s. start Humanitas Almere een lotgenotengroep voor volwassenen die het verlies van een kind hebben meegemaakt. 

Lees meer


Sterprogramma

Sterprogramma

Het Sterprogramma is een groepsactiviteit van Humanitas Almere voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers die met het overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben. Voor 8 - 12 jarigen is er Ster kinderen, voor 12 - 18 jarigen is er het Ster jongerenprogramma.

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere