Ondersteuning bij rouw en verlies

Voor 8 jaar en ouder

Heeft jouw cliënt behoefte aan steun van lotgenoten of een maatje na het overlijden van een dierbare? De vrijwilligers en coaches van Humanitas Almere bieden gerichte ondersteuning, indiviueel en groepsgewijs. Vaak zijn de vrijwilligers ook ervaringsdeskundigen. We bieden lotgenotenprogramma's voor kinderen, jongeren én volwassenen en een maatje voor volwassenen in rouw. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.


 

KOSTELOOS AANBOD VOOR ALMEERSE SCHOLEN

KOSTELOOS AANBOD VOOR ALMEERSE SCHOLEN

Interactieve lezing op school
Over kinderen/jongeren scheiding, rouw en ziekte in het gezin en hoe je daarmee kunt omgaan op school.

Lees meer


Overhoop

Overhoop

Contact met andere kinderen (8-12 jaar) die te maken hebben met een ziek gezinslid.

Als kinderen en jongeren te maken krijgen met een chronisch of ernstig ziek gezinslid verandert er veel in hun leven. Het haalt hun leven overhoop. Ze maken zich zorgen en nemen zorgtaken op zich. Vaak komen ze tijd en aandacht tekort omdat het zieke gezinslid veel aandacht vraagt. Gevoelens en gedachten komen bij hen op die ze niet eerder hadden. Het programma Overhoop helpt hen hiermee om te gaan. Overhoop is ontstaan in samenwerking met VMCA, Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale in Almere.

Lees meer


Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning bij verlies

Als een partner, kind, familielid of goede vriend(in) overlijdt, krijg je te maken met rouw en verliesverwerking. Soms is het fijn om met iemand te praten die een soortgelijk proces heeft doorgemaakt.

Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en ondersteuning aan volwassenen in rouw. Het maakt niet uit of het verlies kort of langer geleden is. Steun bij rouw biedt Individuele begeleiding en lotgenotengroepen. 

Direct contact over Steun bij rouw?  Bel Noortje op  06 20 15 87 82.

Lees meer


Lotgenotengroep – verlies van je kind

Lotgenotengroep – verlies van je kind

Op 5 april 2022 start een lotgenotengroep voor volwassenen van wie langer dan 4 maanden geleden een kind is overleden. Tijdens 7 bijeenkomsten wordt stilgestaan bij wat het gemis betekent en hoe je verder gaat. De groep bestaat uit 4 tot 7 deelnemers.

“Ondanks dat de mogelijkheden beperkter zijn in combinatie met de op dat moment geldende maatregelen werd er meebewogen en gezocht naar mogelijkheden om de lotgenotengroep op een passende en veilige manier te kunnen voortzetten. Dat hiermee het contact met de lotgenoten kon bestaan heeft me ontzettend geholpen in mijn verlies, juist in deze gekke periode.”

Lees meer


Sterprogramma

Sterprogramma

Het Sterprogramma is een groepsactiviteit van Humanitas Almere voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers die met het overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben. Voor 8 tot 12 jarigen is er Ster kinderen, voor 12 tot 18 jarigen is er het Ster jongerenprogramma. Voor jongeren tussen 19 en 24 jaar kunnen wij in overleg ondersteuning op maat bieden.

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere