Ondersteuning bij rouw en verlies

Voor 8 jaar en ouder

Heeft jouw cliënt behoefte aan steun van lotgenoten of een maatje na het overlijden van een dierbare? De vrijwilligers en coaches van Humanitas Almere bieden gerichte ondersteuning, indiviueel en groepsgewijs. Vaak zijn de vrijwilligers ook ervaringsdeskundigen. We bieden lotgenotenprogramma's voor kinderen, jongeren én volwassenen en een maatje voor volwassenen in rouw. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.


 

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Wanneer de stap naar een groep voor een kind of jongere nog te groot is, dan is individuele begeleiding mogelijk. Na vier gesprekken kijkt de coach samen met het kind of de jongere of hij of zij klaar is om met de groep mee te doen. Is dat niet het geval dan kan het traject voortgezet en afgerond worden met nog twee gesprekken. Ook jongvolwassenen tussen 19 en 24 jaar kunnen wij in overleg ondersteuning op maat aanbieden.

Lees meer


Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning bij verlies

Als een partner, kind, familielid of goede vriend(in) overlijdt, krijg je te maken met rouw en verliesverwerking. Soms is het fijn om met iemand te praten die een soortgelijk proces heeft doorgemaakt. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en ondersteuning aan volwassenen in rouw. Het maakt niet uit of het verlies kort of langer geleden is. Steun bij rouw biedt Individuele begeleiding en lotgenotengroepen. 

Direct contact over Steun bij rouw?  Bel Noortje op  06 20 15 87 82.

Lees meer


KOSTELOOS AANBOD VOOR ALMEERSE SCHOLEN

KOSTELOOS AANBOD VOOR ALMEERSE SCHOLEN

Interactieve lezing op school
Over kinderen/jongeren scheiding, rouw en ziekte in het gezin en hoe je daarmee kunt omgaan op school.

Lees meer


Overhoop

Overhoop

Contact met andere kinderen (8-12 jaar) die te maken hebben met een ziek gezinslid.

Als kinderen en jongeren te maken krijgen met een chronisch of ernstig ziek gezinslid verandert er veel in hun leven. Het haalt hun leven overhoop. Ze maken zich zorgen en nemen zorgtaken op zich. Vaak komen ze tijd en aandacht tekort omdat het zieke gezinslid veel aandacht vraagt. Gevoelens en gedachten komen bij hen op die ze niet eerder hadden. Het programma Overhoop helpt hen hiermee om te gaan. Overhoop is ontstaan in samenwerking met VMCA, Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale in Almere.

Lees meer


Lotgenotengroepen

Lotgenotengroepen

Vier keer per jaar organiseren we een lotgenotengroep. Er is een groep voor mensen waarvan een partner is overleden, een groep voor mensen die een kind verloren hebben en een groep voor jongvolwassenen waarvan een ouder is overleden. Omdat lotgenoten rondom eenzelfde verlieservaring in een groep deelnemen is er (h)erkenning van het verdriet en ontstaat er een gevoel van verbondenheid. In zeven bijeenkomsten en een terugkomstbijeenkomst staan we stil bij thema's als omgaan met verlies en emoties, de lege plek in je leven en hoe nu verder.

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere