Ondersteuning tijdens en na detentie

Tijdens je gevangenschap maak je deel uit van de samenleving, maar toch voelt dit niet altijd zo. Buiten de gevangenis gaat het leven verder en dit kan voor een afstand zorgen. Tijdens én na het gevangenschap kan het om verschillende redenen lastig zijn om alleen de draad weer op te pakken. Het is dan fijn als er iemand naar jou luistert, jou kan ondersteunen in het contact met jouw gezin en jou kan helpen bij het invullen van formulieren of met jou mee kan naar instanties.

Hieronder vind je de programma's die we hiervoor aanbieden.


Detentiemaatje

Detentiemaatje

Een detentiemaatje helpt jou om na detentie je leven weer op te pakken. Bijvoorbeeld door praktische hulp bij het regelen van zaken als inkomsten, woonruimte en ziektekostenverzekering. Daarnaast biedt het maatje steun en een luisterend oor. De hulp kan al starten tijdens de laatste fase van detentie.

Neem direct contact op met Sjarenka: 06-35117664

Lees meer


Gezin in balans

Gezin in balans

Gezin in Balans biedt jou een maatje om weer zelfvertrouwen te krijgen en om het contact met jouw gezin weer op te pakken. Detentie is ingrijpend voor het hele gezin en het is een hele stap om hier met je kinderen over te praten. Hoe gaat het als je weer thuis bent? Gezin in balans biedt jou een vrijwilliger die dit, zonder oordeel, samen met jou uitzoekt.

Direct contact met Gezin in Balans? Bel Sjarenka: 06 35117664

Lees meer


Gedetineerdenbezoek

Gedetineerdenbezoek

Gedetineerdenbezoek biedt jou een Humanitas vrijwilliger die zonder oordeel naar jou luistert en jou kan ondersteunen bij het invullen van formulieren. Wil jij ook graag je verhaal kwijt? Of ken je iemand in gevangenschap die hier baat bij heeft?

Neem direct contact op met Sjarenka: 06-35117664

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere