Ondersteuning tijdens en na detentie

Tijdens je gevangenschap maak je deel uit van de samenleving, maar toch voelt dit niet altijd zo. Buiten de gevangenis gaat het leven verder en dit kan voor een afstand zorgen. Tijdens én na het gevangenschap kan het om verschillende redenen lastig zijn om alleen de draad weer op te pakken. Het is dan fijn als er iemand naar jou luistert, jou kan ondersteunen in het contact met jouw gezin en jou kan helpen bij het invullen van formulieren of met jou mee kan naar instanties.

Hieronder vind je de programma's die we hiervoor aanbieden.


Een Nieuwe Start (voorheen Detentiemaatje)

Een Nieuwe Start (voorheen Detentiemaatje)

Na detentie kan het lastig zijn om zaken weer op orde te krijgen. Zelfs wanneer je al een woning en inkomsten hebt  zijn er verschillende problemen die niet zo snel opgelost kunnen worden. Als je langere tijd ondersteuning wilt, behoefte hebt aan iemand die naar je luistert en meedenkt,  kom je in aanmerking voor ondersteuning bij 'Een Nieuwe Start'.  Een vaste vrijwilliger luistert naar je en helpt je om je doelen te behalen.

Neem direct contact op met Sjarenka: 06-35117664

Lees meer


Gezin in balans

Gezin in balans

Gezin in Balans biedt jou een maatje om weer zelfvertrouwen te krijgen en om het contact met jouw gezin weer op te pakken. Detentie is ingrijpend voor het hele gezin en het is een hele stap om hier met je kinderen over te praten. Hoe gaat het als je weer thuis bent? Gezin in balans biedt jou een vrijwilliger die dit, zonder oordeel, samen met jou uitzoekt.

Direct contact met Gezin in Balans? Bel Sjarenka: 06 35117664

Lees meer


Gedetineerdenbezoek

Gedetineerdenbezoek

Gedetineerdenbezoek biedt jou een Humanitas vrijwilliger die zonder oordeel naar jou luistert en jou kan ondersteunen bij het invullen van formulieren. Wil jij ook graag je verhaal kwijt? Of ken je iemand in gevangenschap die hier baat bij heeft?

Neem direct contact op met Sjarenka: 06-35117664

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere