Ondersteuning tijdens en na detentie

Tijdens je gevangenschap maak je deel uit van de samenleving, maar toch voelt dit niet altijd zo. Buiten de gevangenis gaat het leven verder en dit kan voor een afstand zorgen. Tijdens én na het gevangenschap kan het om verschillende redenen lastig zijn om alleen de draad weer op te pakken. Het is dan fijn als er iemand naar jou luistert, jou kan ondersteunen in het contact met jouw gezin en jou kan helpen bij het invullen van formulieren of met jou mee kan naar instanties.

Hieronder vind je de programma's die we hiervoor aanbieden.


Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start

Na detentie kan het lastig zijn om zaken weer op orde te krijgen, zelfs wanneer je al een woning en inkomsten hebt. Als je langere tijd ondersteuning wilt en behoefte hebt aan iemand die naar je luistert en meedenkt, kom je in aanmerking voor ondersteuning bij 'Een Nieuwe Start'. 

Voor meer informatie bel of app Kim via 06 - 82 07 13 11 of Petra-Ellen: 06 - 20 08 26 49. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer


Gezin in balans

Gezin in balans

Detentie is ingrijpend voor het hele gezin en het is een hele stap om hier met je kinderen over te praten. Hoe gaat het als je weer thuis bent? Gezin in balans biedt jou een maatje om weer zelfvertrouwen te krijgen en om het contact met je gezin weer op te pakken. 

Neem contact op met Kim via 06 - 82 07 13 11 of Petra-Ellen: 06 - 20 08 26 49 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer


Gedetineerdenbezoek

Gedetineerdenbezoek

Gedetineerdenbezoek biedt jou een Humanitas vrijwilliger die zonder oordeel naar je luistert en je kan ondersteunen bij het invullen van formulieren. Wil jij ook graag je verhaal kwijt? Of ken je iemand in gevangenschap die hier baat bij heeft?

Neem contact op met Kim via 06 - 82  07 13 11 of Petra-Ellen: 06 - 20 08 26 49. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere