‘’Als het tegenslagen regent, gebruik dan een glimlach als paraplu’’

Sanne, deelneemster Match (14) maakte samen met onze stagiaire Romy (21) een schilderij waarin d.m.v. kleur, vorm, licht en structuur haar persoonlijkheid naar voren kwam. Romy vroeg haar maatje om een quote, gedicht of verhaaltje toe te voegen dat haar motiveert of laat zien waar zij voor staat. Het resultaat is absoluut het delen waard! 

Humanitas Get a Grip wint de Nationale Vrijwilligersprijs!

Deze prijs is bedoeld om aandacht te geven aan het bijzondere werk van vrijwilligers en mensen te inspireren om ook vrijwilliger te worden. Het project waarbij jongeren bij hun geldzaken worden ondersteund werd door de jury uit vele inzendingen gekozen en wint hiermee €7500 euro.

Lees verder

Nieuw! Gratis online training 'Meer contact'

Zou je meer contact met anderen willen en je prettiger voelen in (nieuwe) sociale situaties? Doe dan gratis mee met onze online training ‘Meer contact’!

Meer info? Bel of app met Marjan op 06 - 30 19 89 39 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

Vriendschap in zes brieven bij omroep MAX

Penmaatje Almere

Omroep MAX besteedde onlangs in het Ouderenjournaal aandacht aan de Humanitas actie Vriendschap in zes brieven. Je kunt de uitzending terugkijken op de Omroep Max-website: https://lnkd.in/ejGGYQv (Vanaf 5.40 minuten.)

Naast een ontmoeting is het ontvangen van een handgeschreven brief misschien wel de meest persoonlijke manier van contact hebben met iemand. En juist in deze tijd zijn er zoveel mensen die snakken naar persoonlijk contact. Daarom hebben we deze penmaatjesactie opgezet.

Lees verder

Nieuw in Almere: Goed Ontmoet 75+

Je verbonden voelen is voor iedereen belangrijk. Juiste in deze tijd is dit niet altijd makkelijk. Goed Ontmoet 75+ biedt ondersteuning aan 75-plussers die last hebben van eenzaamheid en daar verandering in willen brengen. Goed Ontmoet 75+, een nieuw, gezamenlijk project van Humanitas Almere en De Schoor, Welzijn in Almere. Projectcoördinator Noortje Huisman vertelde er in deze uitzending van Omroep Flevoland meer over: https://bit.ly/3cewcLc

Lees verder

Van Detentiemaatje naar Een Nieuwe Start!

Dit filmpje geeft weer wat 'Een Nieuwe Start' voor ex-gedetineerden kan doen in Almere. Dit project bestaat al een aantal jaar onder de naam Detentiemaatje, maar we merken dat de naam niet meer aansluit bij de inhoud. Bij Een Nieuwe Start richten we ons meer op de zaken die nog spelen nadat een woning en inkomsten al zijn geregeld.

Lees verder

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere