Vriendschap in zes brieven bij omroep MAX

Penmaatje Almere

Omroep MAX besteedde onlangs in het Ouderenjournaal aandacht aan de Humanitas actie Vriendschap in zes brieven. Je kunt de uitzending terugkijken op de Omroep Max-website: https://lnkd.in/ejGGYQv (Vanaf 5.40 minuten.)

Naast een ontmoeting is het ontvangen van een handgeschreven brief misschien wel de meest persoonlijke manier van contact hebben met iemand. En juist in deze tijd zijn er zoveel mensen die snakken naar persoonlijk contact. Daarom hebben we deze penmaatjesactie opgezet.

Lees verder

Nieuw in Almere: Goed Ontmoet 75+

Je verbonden voelen is voor iedereen belangrijk. Juiste in deze tijd is dit niet altijd makkelijk. Goed Ontmoet 75+ biedt ondersteuning aan 75-plussers die last hebben van eenzaamheid en daar verandering in willen brengen. Goed Ontmoet 75+, een nieuw, gezamenlijk project van Humanitas Almere en De Schoor, Welzijn in Almere. Projectcoördinator Noortje Huisman vertelde er in deze uitzending van Omroep Flevoland meer over: https://bit.ly/3cewcLc

Lees verder

Van Detentiemaatje naar Een Nieuwe Start!

Dit filmpje geeft weer wat 'Een Nieuwe Start' voor ex-gedetineerden kan doen in Almere. Dit project bestaat al een aantal jaar onder de naam Detentiemaatje, maar we merken dat de naam niet meer aansluit bij de inhoud. Bij Een Nieuwe Start richten we ons meer op de zaken die nog spelen nadat een woning en inkomsten al zijn geregeld.

Lees verder

Vragen over opvoeden? Home-Start is thuis in gezinnen!

Lees verder

75 jaar Humanitas

Dit jaar bestaat Humanitas 75 jaar en in Almere begon het 25 jaar geleden. Een kijkje in de geschiedenis? Klik hier!
Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere