Humanitas lotgenotengroep - verlies van een kind

Op 31 januari 2023 start Humanitas Almere een lotgenotengroep voor volwassen Almeerders van wie langer dan 4 maanden geleden een kind is overleden. Tijdens 7 bijeenkomsten wordt stilgestaan bij wat het gemis betekent en hoe je verder gaat. De groep bestaat uit 4 tot 7 deelnemers.

Kijk voor meer informatie op onze pagina Verlies

Jongeren/jongvolwassenen gezocht voor Vriendschap in 6 wandelingen

Ben je tussen de 16 en 27 jaar, hou je van wandelen en wil je een mede-Almeerder met een vluchtverleden ondersteunen? Tijdens het project Vriendschap in 6 wandelingen word je gekoppeld aan een leeftijdgenoot. Met je nieuwe maatje maak je gedurende drie maanden om de week een wandeling. Je besteedt ongeveer drie uur per week tijd aan dit project. 

Lees verder

Be Yourself! Voor jongeren van 12-16 jaar

Veel jongeren gaven aan zich mede door de coronaperiode eenzaam gevoeld te hebben, veel leuke (leer)momenten gemist te hebben en daardoor een deel van hun ontwikkeling overgeslagen te hebben. Zij worstelen met de vraag: ‘Hoe ga ik verder en hoe ziet mijn toekomst eruit?’ In samenwerking met de POH-GGZ start Gezin en Verlies daarom een groep speciaal voor deze jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.

Lees verder

Vriendschap in zes brieven bij omroep MAX

Omroep MAX besteedde onlangs in het Ouderenjournaal aandacht aan de Humanitas actie Vriendschap in zes brieven. Je kunt de uitzending terugkijken op de Omroep Max-website: https://lnkd.in/ejGGYQv (Vanaf 5.40 minuten.)

Naast een ontmoeting is het ontvangen van een handgeschreven brief misschien wel de meest persoonlijke manier van contact hebben met iemand. En juist in deze tijd zijn er zoveel mensen die snakken naar persoonlijk contact. Daarom hebben we deze penmaatjesactie opgezet.

Lees verder

Nieuw in Almere: Goed Ontmoet 75+

Je verbonden voelen is voor iedereen belangrijk. Juiste in deze tijd is dit niet altijd makkelijk. Goed Ontmoet 75+ biedt ondersteuning aan 75-plussers die last hebben van eenzaamheid en daar verandering in willen brengen. Goed Ontmoet 75+, een nieuw, gezamenlijk project van Humanitas Almere en De Schoor, Welzijn in Almere. Projectcoördinator Noortje Huisman vertelde er in deze uitzending van Omroep Flevoland meer over: https://bit.ly/3cewcLc

Lees verder

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere