Jongeren/jongvolwassenen gezocht voor Vriendschap in 6 wandelingen

Ben je tussen de 16 en 27 jaar, hou je van wandelen en wil je een mede-Almeerder met een vluchtverleden ondersteunen? Tijdens het project Vriendschap in 6 wandelingen word je gekoppeld aan een leeftijdgenoot. Met je nieuwe maatje maak je gedurende drie maanden om de week een wandeling. Je besteedt ongeveer drie uur per week tijd aan dit project. 

Lees verder

Help jij mee om een uniek beeld te realiseren op het Busplein in Almere?

Elke donatie, klein of groot, is enorm welkom! 

Wat is het van mens tot mens-zitje? Het is een combinatie van een beeld en een zitje, ontworpen door de Almeerse kunstenaar Frans van der Ven. Almeerders (en niet-Almeerders!) kunnen op een van de drukste plekken van Almere plaatsnemen op de zitjes. Om even tot rust te komen of in gesprek te gaan.

Lees verder

Jaarverslag 2020

Humanitas Almere kijkt terug op een bijzonder en veelbewogen jaar. Covid–19 heeft ons ruw wakker geschud. Onder andere het sociale leven werd lam gelegd. Er
volgde een moeilijke tijd van thuis zijn, van afstand en angst. Tijd om stil te staan was er voor Humanitas Almere niet. Onze vrijwilligers en deelnemers hadden ons hard nodig, juist in deze moeilijke tijden. 

Lees verder

Aan de wandel met taal!

Willen jij en je deelnemer eens op een andere én gezonde manier oefenen met de Nederlandse taal? Doe dan samen de taalwandeling van Humanitas Almere. Jullie wandelen ongeveer 2,5 kilometer door het centrum van Almere. Onderweg beantwoorden jullie twaalf vragen die te maken hebben met taal.

Lees verder

Prachtig filmpje van Daan en Richard

 

Met trots presenteren wij een prachtig filmpje van Daan en Richard die vertellen over wat Goed Ontmoet betekend heeft in het verminderen van gevoelens van eenzaamheid. Meer info over Goed Ontmoet en ondersteuning bij eenzaamheid vind je hier.

  
Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere