Nieuw: Be Yourself! Voor jongeren van 12-16 jaar

Veel jongeren gaven aan zich mede door de coronaperiode eenzaam gevoeld te hebben, veel leuke (leer)momenten gemist te hebben en daardoor een deel van hun ontwikkeling overgeslagen te hebben. Zij worstelen met de vraag: ‘Hoe ga ik verder en hoe ziet mijn toekomst eruit?’ In samenwerking met de POH GGZ start Gezin en Verlies daarom een groep speciaal voor deze jongeren in de leeftijd van 12-16 jaar.

Lees verder

100ste Levensboek uitgereikt!

Thea van Zeventer is al jaren betrokken bij Humanitas afdeling Almere; gestart als professional en na haar pensioen nog steeds met plezier als vrijwilliger. Thea: ‘Mijn kleinkinderen zeiden regelmatig: Oma, je hebt zulke mooie verhalen, schrijf het nou allemaal eens op!’ Dat deed ze en vrijwillig schrijfster Eline Dekker van het project Levensboek heeft haar daarbij met veel plezier, kennis en kunde ondersteund.

Lees verder

Van Mens tot Mens magazine

Samen sterk is thema van de nieuwe Van Mens Tot Mens, die op 7 december 2021 is verschenen. Het magazine staat ditmaal in het teken van verhalen over hoe Humanitas werkt aan een inclusieve samenleving. 

Lees verder

Aan de wandel met taal!

Willen jij en je deelnemer eens op een andere én gezonde manier oefenen met de Nederlandse taal? Doe dan samen de taalwandeling van Humanitas Almere. Jullie wandelen ongeveer 2,5 kilometer door het centrum van Almere. Onderweg beantwoorden jullie twaalf vragen die te maken hebben met taal.

Lees verder

Prachtig filmpje van Daan en Richard

 

Met trots presenteren wij een prachtig filmpje van Daan en Richard die vertellen over wat Goed Ontmoet betekend heeft in het verminderen van gevoelens van eenzaamheid. Meer info over Goed Ontmoet en ondersteuning bij eenzaamheid vind je hier.

  
Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere