Ondersteuning bij eenzaamheid

Voor 4 jaar en ouder

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld door ziekte of scheiding. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je om een sociaal netwerk op te bouwen of onderneemt als maatje leuke dingen met je kind. 


Vriendschap in Twaalf Brieven

Vriendschap in Twaalf Brieven

Tijdens Vriendschap in Twaalf Brieven word je gekoppeld aan een penmaatje. Jullie schrijven elkaar wekelijks. Zo leer je de ander én jezelf net een beetje beter kennen. Jullie penvriendschap begint met een penvriend-pakket met daarin: 24 vellen briefpapier, 12 enveloppen en 12 postzegels. Gedurende drie maanden ontvangen jij en je penmaatje iedere week een schrijfopdracht waarmee jullie de vriendschap verdiepen.

Lees meer


Gratis online training "Meer contact"

Gratis online training "Meer contact"

Zou je meer contact met anderen willen en je prettiger voelen in (nieuwe) sociale situaties? Doe dan gratis mee met onze online training ‘Meer contact’! In deze training leer je wat je zélf kunt doen aan gevoelens van eenzaamheid.

Lees meer


Goed Ontmoet 75+

Je verbonden voelen is voor iedereen belangrijk. Juiste in deze tijd is dit niet altijd makkelijk. Bent u boven de 75 jaar en voelt u zich eenzaam? Dan is dit misschien iets voor u. Goed Ontmoet 75+ biedt ondersteuning aan 75-plussers die last hebben van eenzaamheid en daar verandering in willen brengen.  

Lees meer


Match

Match

Kinderen en jongvolwassenen voelen zich steeds vaker eenzaam. Een maatje van Match helpt. Door samen te praten, activiteiten te ondernemen, te werken aan meer zelfvertrouwen en aan de slag te gaan met het bouwen aan een sociaal netwerk. 

Wil je jezelf aanmelden of je kind? Neem dan vooral contact op! Dat kan per mail, telefoon of via de app: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 53 32 62 38. 

Lees meer


Goed Ontmoet

Goed Ontmoet

Voor 18 jaar en ouder

Voel je je regelmatig alleen en zou je het fijn vinden als iemand je regelmatig komt bezoeken? Bij Goed Ontmoet gaan we op zoek naar een vrijwilliger voor je. Iemand waarmee het klikt, van beide kanten. Een vrijwilliger ondersteunt je bijvoorbeeld bij het uitbreiden van je sociale netwerk of het vinden van een activiteit buitenshuis. De ondersteuning is kosteloos.

Neem direct contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. via 06 - 20 15 87 82 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere