De ScheidingsATLAS - Ontwikkeld door TNO

Als je gaat scheiden, verbreek je de relatie als partners, maar je blijft wel sámen ouders van jullie kind(eren). Deze verandering brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze als vader of moeder helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? Hoe communiceer je hierover met de andere ouder?

Over de training

Bij de training ScheidingsATLAS krijg je informatie, tips en je kunt ervaringen delen met andere ouders die begrijpen wat je meemaakt. Ouders ervaren de training als informatief en heel waardevol. Een van de deelnemers zei naderhand: "alle ouders die gaan scheiden of zijn gescheiden zouden deze training moeten bijwonen. Ik ben ongelooflijk blij met alle tips en steun!" Deelname aan de training is gratis voor inwoners van Almere. 

De training bestaat uit 2 dagdelen. Ex-partners kunnen de training volgen in aparte groepen. Het is heel fijn als beide ouders de ScheidingsATLAS bijwonen, maar het is geen verplichting. De training wordt verzorgd door twee ervaren coaches van Humanitas Almere. 

Wanneer?

De eerstvolgende training is op maandag 25 mei en 8 juni of dinsdag 26 mei en 9 juni en vindt naar gelang de RIVM maatregelen bij Humanitas of online plaats. 

Meer informatie en aanmelden?

Neem contact op met Saskia op 06-35 11 14 80, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere