Publiek verantwoorden

Humanitas is er voor de mensen. Wie met ons optrekt, die weet wat we doen en dat we dat zo goed mogelijk doen. Voor wie ons (nog) niet kent, rapporteren we jaarlijks in ons jaarverslag. De meest recente vind je onderaan de pagina.

Daarnaast zoeken we naar andere instrumenten om onze daadkracht te tonen. En dat doen we niet alleen. Onder de noemer 'publiek verantwoorden' slaan organisaties in de publieke dienstverlening nieuwe wegen in. In Almere doen wij dat met bijna 30 maatschappelijke organisaties in samenwerking met de gemeente Almere én de gemeenteraad van Almere. De gemeente maakt al die partijen hier vanaf één portaalpagina bereikbaar.

Eind 2017 maakten we met deelnemers, verwijzers en vrijwilligers een korte film waarin ze vertellen welke rol Humanitas voor hen heeft of heeft gehad. Als je die gezien hebt, dan weet je meteen waarom we doen wat we doen.


Lees hier de jaarverslagen online:

(De jaarverslagen zijn online leesbaar dankzij sponsoring van NoviaFacts in Almere.)

jaarverslag button 2021jaarverslag 2020 Jaaverslag2017

 Jaarverslag2015Jaaverslag2016 


 Download de jaarverslagen als PDF:

pdf button jaarverslag2021

   pdf button jaarverslag1 Jaaverslag2016aJaarverslag2015a

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere