Skip to main content

Home

Lotgenotengroep - verlies van een ouder

"Als een ouder overlijdt, valt één van de ankers van je bestaan weg. De meeste van mijn vrienden kennen die ervaring niet. Daarom voel ik me soms eenzaam. Het is fijn om anderen te ontmoeten die ieder op hun eigen manier worstelen met hetzelfde." (Ramon, 24 jaar)

 

Tijdens 7 bijeenkomsten wordt stilgestaan bij wat het gemis betekent en hoe je verder gaat. De groep bestaat uit 4 tot 6 deelnemers.

Elke bijeenkomst komt een ander thema aan bod. De sfeer is open, er is ruimte voor gesprekken en verwerking. Herkenning en erkenning zijn de sleutelwoorden. De lotgenotengroep wordt begeleid door twee vrijwilligers. Voorafgaand aan de groep heb je een kennismakingsgesprek.

Meer informatie of aanmelden?

Neem contact op met Corina v.d. Pavert, projectcoördinator Steun bij Rouw, telefoon 06 20158782. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een paar keer per jaar organiseert Humanitas Almere een lotgenotengroep voor volwassenen. De groepen bestaan uit 4 tot 7 deelnemers. Deelnemers ervaren vrijwel altijd (h)erkenning van gevoelens en verbondenheid. Deelname is gratis. Naast lotgenotengroepen biedt Humanitas Steun bij Rouw ook individuele ondersteuning aan volwassenen.