Jongeren

Soms gebeuren er dingen. Nieuwe dingen die je niet eerder hebt meegemaakt. Er ontstaat bijvoorbeeld een schuld, iemand die je dierbaar is komt te overlijden of je zit met gevoelens die je met niemand kan delen.

Iedereen ervaart dit weleens. Het is dan fijn als iemand je op weg helpt of er gewoon voor je is om mee te praten. Daarom hebben we fijne vrijwilligers - een leeftijdsgenoot of juist iemand die wat ouder is, om samen te onderzoeken wat jij nodig hebt en hier als een team mee aan de slag te gaan. 

Jij mag aangeven waar je mee aan de slag wil, bepaalt wat je wel of niet wil delen en voor hoe lang je hulp wil. Wij denken met je mee en zij er voor je om je op weg te helpen. 

Match

Match

Match biedt jou een maatje die kijkt wat jij nodig hebt en hij of zij legt jou niets op. Samen ga je leuke dingen doen! Je kunt bijvoorbeeld samen sporten, een hobby uitzoeken of gewoon gezellig kletsen. Maar ook als je tips nodig hebt voor een sollicitatiebrief of een opleiding staat er een maatje voor jou klaar. Match is er voor iedereen tussen de 4 en 24 jaar.  

Direct contact met Match? Bel Suzanne: 06-223 233 57.

Lees verder

Get a Grip

Get a Grip

Get a Grip biedt jou ondersteuning in al jouw vragen over geld en schulden. Samen zorg je ervoor dat er overzicht ontstaat in de inkomsten en uitgaven en ga je aan de slag met (eventuele) schulden. Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Woon je in Almere én loop je vast in je geldzaken? Dan kan je kosteloos met een vrijwillig coach van Humanitas aan de slag!

Neem direct contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: 06 - 22 25 83 35.

Lees verder

Ster jongerenprogramma

Ster jongerenprogramma

Het Sterprogramma is een groepsactiviteit van Humanitas Almere voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers die met het overlijden van een gezinslid of andere dierbare te maken hebben. Voor 8 - 12 jarigen is er Ster kinderen, voor 12 - 23 jarigen is er het Ster jongerenprogramma.

Lees verder

Kameleon programma

Kameleon programma

Voor jongeren van 12 - 18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn is er het Kameleonprogramma. Een scheiding heeft veel invloed op het leven van een jongere. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding lang(er) is geleden. Het Kameleonprogramma biedt jongeren de mogelijkheid om in groepsverband hun ervaringen, gevoelens en gedachten een plaats te geven.

Direct contact over het Kameleonprogramma? Bel Maud op 06 13 10 16 20 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere