Skip to main content

Je eigen levensverhaal

Lijkt het je fijn om je levensverhaal op papier te zetten? Samen met een vrijwilliger doorloop en orden je de verhalen van je verleden. Je kunt er vervolgens voor kiezen om er een boek van te maken. Maar een magazine of fotocollage is ook mogelijk. Direct contact over Levensboek? Mail Catherina: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel: 06 - 30 19 89 39.

Denk je wel eens: Ik heb zoveel meegemaakt, ik zou er wel een boek over kunnen schrijven? Wil je je levensverhaal doorgeven aan je (klein)kinderen, zodat het niet verloren gaat? Of vind je het optekenen van je levensgeschiedenis gewoon een leuke bezigheid? Humanitas Levensboek is er voor iedereen die zijn of haar levensverhaal op papier wil zetten maar dit niet zelf kan of wil schrijven. Een vrijwilliger helpt bij het verwoorden en schrijven van het verhaal. De ondersteuning is kosteloos. 

Herinnering op schrift

Een levensgeschiedenis op papier is meer dan alleen een mooi document voor je dierbaren. Het ophalen en ordenen van herinneringen - en deze aan het papier toevertrouwen - is een prettige bezigheid die ook een helende werking kan hebben. Je kunt je verhaal zelf schrijven, maar misschien heb je liever dat een ander dat voor je doet. Levensboekvrijwilligers ondersteunen je graag.

Hoe werkt het?

Na een oriënterend gesprek zoekt de projectmedewerker een vrijwilliger die bij je past. Humanitas Levensboekvrijwilligers zijn deskundig, kunnen goed luisteren en helpen je op weg met het vertellen van je verhaal. Samen maken jullie afspraken over de werkwijze en het resultaat. Wil je je hele leven beschrijven of een bepaalde periode? Of wil je je stamboom uitpluizen? De vrijwilliger komt ongeveer acht keer bij je langs. Gezelschap, gelijkwaardigheid en een vriendschappelijke relatie zijn sleutelwoorden in het contact.