Skip to main content

Kameleon programma

Voor jongeren van 12 - 18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn is er het Kameleonprogramma.  Jongeren in de middelbare schoolleeftijd maken na de scheiding van hun ouders vaak een verwarrende periode mee. Twee verschillende huizen, veel zorgen, loyaliteitsconflicten, schoolprestaties die achterblijven en een zoektocht hoe je hier mee om kunt gaan. Vaak voel je je een kameleon die zich voortdurend moet aanpassen.

Dan helpt het om met  andere jongeren met gescheiden ouders te delen hoe je je voelt en hoe je met de nieuwe situatie kunt leren omgaan. In zes bijeenkomsten breng je samen orde in de chaos die is ontstaan.

Jongeren geven aan dat zij op deze manier de gevolgen van een scheiding beter kunnen verwerken. Na afloop voelen de meeste jongeren zich minder verdrietig, schuldig of boos na de scheiding en denken ze positiever over hun leven.

Het programma wordt begeleid door deskundige coaches van Humanitas Gezin en Verlies Almere.  Informeer wanneer het eerstvolgende programma van start gaat.

Direct contact over het Kameleonprogramma? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-35 11 52 21.