Van Mens tot Mens magazine

Samen sterk is thema van de nieuwe Van Mens Tot Mens, die op 7 december 2021 is verschenen. Het magazine staat ditmaal in het teken van verhalen over hoe Humanitas werkt aan een inclusieve samenleving. 

Iedereen wil erbij horen en meedoen. Maar hoe krijg je een samenleving die echt inclusief is en waarin niemand zich buitengesloten voelt? Dat lees je in de nieuwe Van Mens Tot Mens.

Zo legt hoogleraar Frank Hindriks uit hoe we een samenleving kunnen creëren die niemand buitensluit. En in het verhaal over Maatschappelijke Begeleiding vertelt nieuwkomer Alaa hoe hij dankzij de Groningse vrienden José, Arthon en Job in sneltreinvaart inburgerde.

Alaa: "Het klikte het meteen. We spraken met elkaar af om te eten of wandelen. Daardoor leerde ik veel over de cultuur. En ik vertelde waar ik tegenaan liep, zoals het regelen van mijn DigiD en een contract bij de universiteit. Zij verdeelden het werk en gingen voor mij aan de slag. Ik heb inmiddels een huis en een baan gevonden, ik werk nu als accountant. Daarnaast help ik zelf drie andere nieuwkomers via Humanitas. En Job, Arthon en José zie ik als mijn vrienden." 

Lees de Van Mens Tot Mens online

Wil je liever een papieren exemplaar ontvangen? Laat dan hier je gegevens achter.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere