Ondersteuning bij opgroeien

Om verschillende redenen kan een kind of jongere door een moeilijke periode gaan. Hieronder vindt u informatie over de Humanitas maatjesprogramma´s. Deze programma’s bieden maatjes aan uw cliënten van 4 tot 24 jaar. Voor kinderen en jongeren die een luisterend oor en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.


Pleegmaatje

Pleegmaatje

Het is niet niks om in een pleeggezin op te groeien. Het is natuurlijk fijn dat er een plek is waar een kind kan wonen, maar het zet zijn of haar leven wel behoorlijk op z'n kop. Veel pleegkinderen geven aan dat er niet zoveel andere mensen zijn die met hen meeleven. En dat het fijn zou zijn als er meer mensen zijn die af en toe iets met je doen of een keer vragen hoe het gaat. Pleegmaatjes zijn zulke mensen. Ze leven met het kind mee, gaan met hen op stap of helpen bij het huiswerk. Ook voor pleegouders is het fijn dat er iemand is die betrokken is bij het gezin. 

Lees meer


Werk je met kinderen en jongeren die niet op vakantie kunnen deze zomer?

Werk je met kinderen en jongeren die niet op vakantie kunnen deze zomer?

Er zijn veel Almeerse kinderen die niet op zomervakantie gaan en die ook niet de mogelijkheid hebben om erop uit te gaan. Door omstandigheden zitten zij het grootste deel van de vakantie thuis en moeten zichzelf vermaken. Deze kinderen (6-12 jaar) kunnen deze zomer terecht bij Even op Adem.

Lees meer


Match

Match

Match biedt kinderen en jongeren van 4 tot 24 jaar een maatje voor ongeveer een half jaar. Samen gaan ze leuke dingen doen bij voorkeur buiten de deur. Ze bouwen een contact op en ook weer op een positieve manier af. Ze gaan bijvoorbeeld samen sporten, een hobby uitzoeken of gewoon gezellig kletsen. Een maatje kan ook ondersteuning bieden bij het maken van een sollicitatiebrief of het uitzoeken van een opleiding.

Direct contact met Match? Bel Suzanne: 06-223 233 57.

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere