Skip to main content

Ondersteuning van nieuwe Almeerders

Ben je nieuw in Almere, heb je kinderen en zou je wel een ervaren Almeerse ouder als maatje willen hebben? Ben of ken je een Almeers kind of een Almeerse jongere met een vlucht- en/of oorlogsverleden? Dan is het goed om te weten dat Match, Home-Start en Nieuwe Helden er zijn.

Ook bieden wij taalondersteuning aan voor volwassenen die (bijna) klaar zijn met de verplichte inburgering of niet hoeven in te burgeren. Kijk hier voor meer informatie. 

Nieuwe Helden

Voor scholen met jongeren (12-18 jaar) die een vluchtverleden hebben bieden wij een intern programma van 6 weken aan. Jongeren delen op een creatieve manier hun ervaringen en kijken naar de toekomst. Het programma wordt begeleid door deskundige coaches en is kosteloos.                       Voor meer informatie neem contact op met Simone Untersalmberger, Projectcoördinator Gezin en Verl...

Home-Start

Home-Start Als je nieuw bent in Almere heb je vaak geen familie in de buurt en nog geen netwerk. Als je kinderen hebt, kan het dan fijn zijn om een tijdje een ervaren Almeerse opvoeder als maatje te hebben. Iemand die met je meedenkt over opvoeden, die de weg weet in Almere en je helpt bij het opbouwen van een netwerk met andere ouders. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact o...

Een maatje helpt jou je thuis te voelen in Almere

Als je net in Almere woont kan het lastig zijn je thuis te voelen. Een maatje kan je hierbij helpen! Samen gaan jullie leuke dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld samen sporten, een hobby uitzoeken of gewoon gezellig kletsen. Match is er voor iedereen tussen de 4 en 24 jaar.   Direct contact met Match? Bel of app Karen via 06 - 53 11 01 50 . Klik hier voor meer info over Match.